Licitaţie de peste 31 de milioane de lei pentru lucrări de epurare apă şi tratare apă potabilă în Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Apa CTTA, furnizorul judeţean de apă potabilă în Alba, a demarat procedura publică de contractare a execuţiei unor lucrări în valoare de peste 31 de milioane de lei.

Este vorba despre construirea staţiilor de epurare apă uzată de la Abrud, Baia de Arieş şi de reabilitare a staţiilor de tratare a apei potabile de la Zlatna şi Mihoieşti, ultima aflată pe raza oraşului Câmpeni. Valorea estimată a contractului este de 31,8 milioane de lei, fără TVA, bani alocaţi din fonduri europene. Ofertele operatorilor interesaţi de realizarea lucrărilor vor putea fi depuse până la data de 29 iunie 2020.

Potrivit caietului de sarcini, la Abrud şi Baia de Arieş vor fi construite staţii de epurare noi care vor trata debitele colectate din cele două zone urbane. În ambele zacuri, staţiile vor include o linie de tratare a apelor uzate şi una de tratare nămoluri. În cee ace priveşte reabilitarea staţiei de tratare de la Zlatna se preconizează realizarea unei noi linii în incinta staţiei existente, care va include linie de tratare a apei cu o capacitate de 25 litri de apă potabilă pe secundă şi una de tratare a nămolurilor.

Lucrări similare vor fi realizate şi la staţia de tratare de la Mihoieşti, unde debitul apei tratate va fi de 66 litri pe secundă. Execuţia lucrărilor se va realiza în termen de 30 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea estimată a contractului este de 31.885.566 lei şi nu include sumele reprezentând „cheltuieli diverse şi neprevăzute”.

”Obiectivul principal al prezentului contract reprezintă pentru S.C. APA CTTA S.A. Alba, în calitate de operator regional, o ţintă importantă în scopul atingerii performanţei serviciului public de alimentare cu apă şi canalizare. Pornind de la situaţia existentă şi deficienţele identificate pentru cele două Sisteme Zonale de Alimentare cu apă (SZA Zlatna şi SZA Apuseni) respectiv cele două Aglomerări pentru colectarea – epurarea apelor uzate (Abrud şi Baia de Arieş), şi în baza rezultatelor analizei opţiunilor din cadrul Studiului de Fezabilitate s-au prevăzut pentru acestea lucrări de investiţii pentru dezvoltarea sistemelor existente de apă potabilă şi apă uzată”, se precizează în caietul de sarcini aferent documentaţiei.

Citiţi şi:

 

Ce idei mai au românii pentru afaceri din fonduri europene: fabrică de pălării finanţată cu 70.000 de euro prin AFIR

 

Tragedia din spatele ultimului deces provocat de coronavirus în Alba. Doi soţi au murit la câteva zile unul după altul

 

Mesajul primarului din oraşul care a interzis circulaţia auto în 1 şi 2 mai: „Sănătatea este mai importantă decât plimbatul sau ieşitul la grătare“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite