Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Liderul PLUS Alba, Mihail David, candidatul Alianţei pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean

0
9 Jul 2020 16:19:48
Autor: Dorin Ţimonea
Mihail David împreună cu preşedintele USR, Dan Barna
Mihail David împreună cu preşedintele USR, Dan Barna

Co-preşedintele Alianţei USR-PLUS Alba, Mihail David, liderul organizaţiei judeţene PLUS, şi-a lansat joi candidatura pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Alba.

Mihai David susţine că a decis să candideze din dorinţa de a contribui la schimbarea profundă a comunităţii din care face parte şi de a arăta că se poate face politică şi administraţie în interesul cetăţenilor.
 
"Suntem la începutul unui drum dificil, dar ştim că alături de oamenii de bine din toate localităţile din Alba vom reuşi să oferim o alternativă viabilă şi să arătăm că se poate face politică şi administraţie în interesul cetăţenilor. (...) Îmi doresc să contribui la schimbarea profundă a comunităţii din care fac parte şi am convingerea că implicarea în viaţa socială înseamnă şi faptul de a contribui la dezvoltarea comunităţii. România trebuie să se dezvolte într-un mod sănătos pe termen lung. (...). Însă doar atunci când vom reuşi să legăm politicile, transparenţa şi resursele de la nivel european cu cele de la nivel naţional şi local, vom putea cu adevărat să schimbăm România în bine. Pentru un viitor aici, acasă, pentru fiica mea, dar şi al nostru al tuturor, am decis să îmi asum candidatura la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba din partea Alianţei USR-PLUS", a afirmat Mihail David.
 
Acesta a susţinut că are alături o echipă de oameni competenţi, profesionişti şi integri, împreună cu care va încerca să atragă investitori şi de a se înfiinţa astfel noi locuri de muncă, pentru a creşte nivelul de trai şi pentru a face posibilă întoarcerea acasă a celor care au emigrat în alte ţări, din cauza sărăciei şi a corupţiei din România.
 
"În contextul revenirii acasă, în Uniunea Europeană, a unor diverse situri de producţie, ne asumăm ca judeţul Alba să devină un punct strategic care poate atrage aceste investiţii, care poate să creeze locuri de muncă aici, acasă. Acest lucru nu va permite doar o creştere a nivelului de trai al cetăţenilor din judeţul Alba, ci va permite şi întoarcerea acasă a Diasporei, care, în ultimii 30 de ani, a plecat nu din cauza unui război sau altor cataclisme, ci din cauza sărăciei şi a corupţiei", a spus Mihail David.
 
În vârstă de 34 de ani, Mihail David lucrează în mediul privat ca director general adjunct la o firmă din domeniul transportului de marfă şi logistică, activând, de aproape 13 ani, în voluntariat în mediul ONG. În 2017 a devenit voluntar al Platformei România 100, asociaţia fondată de foşti membri ai Guvernului Cioloş, iar la începutul lui 2018 a fondat prima Comunitate Locală din România, RO100 Alba Iulia. După lansarea PLUS, a devenit membru al organizaţiei judeţene Alba, al cărei preşedinte a devenit în 2019. Este membru în echipa Comisiei Naţionale de Politici Publice, Economie şi Antreprenorial.
 
Cele două partide şi-au împărţit principalele candidaturi, după ce reprezentantul USR, Gabriel Pleşa, fost viceprimar PNL, va fi candidatul alianţei la Primăria Alba Iulia. 

Citiţi şi:

 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările