Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Mall-ul de 23 de milioane de euro de la Alba Iulia intră la avizare în Consiliul Local. Când va fi gata investiţia

0
21 Nov 2020 15:51:47
Autor: Dorin Ţimonea
Proeictul noului mall de la Alba Iulia
Proeictul noului mall de la Alba Iulia

Proiectul pentru construirea celui mai mare centru comercial din Alba, Alba Iulia Value Center,  ajunge joi, 26 noiembrie, în Consiliul Local unde se va lua în discuţie Planul Urbanistic Zonal.

Prime Kapital şi MAS REI au anunţat recent că pregătesc construirea celui mai mare centru comercial din judeţul Alba, Alba Iulia Value Centre. Noul centru comercial, care urmează modelul celor deschise deja la Roman şi Zalău, va avea o suprafaţă totală de 19.300 mp şi se află în faza de planificare. Valoarea investiţiei se ridică la circa 23 de milioane de euro.
 
Ancora noului Mall va fi un hipermarket Carrefour, iar deschiderea este preconizată pentru anul 2022 potrivit site-ului oficial al companiei. Prime Kapital mai deţine centre comerciale în Arad, Bucureşti, Iaşi, Târgovişte, Burgas şi Stara Zagora (Bulgaria) şi Gorzow (Polonia).
 
În şedinţa Consiliului Local Alba Iulia din data de 26 noiembrie, consilierii vor avea de avizat elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui centru comercial în Alba Iulia, cu sensuri giratorii, amenajare platforme exterioare cu parcări, alei carosabile şi pietonale, reconfigurare căi de acces, semnalistică rutieră, amplasare casete publicitare şi luminoase şi totemuri publicitare, amenajare spaţii verzi, împrejmuire teren şi introducere parţială în intravilan, propus a fi amplasat pe străzile Alexandru Ioan Cuza şi Fabricilor.
 
 
Potrivit raportului de specialitate, prin PUZ se propune reglementarea subzonei activităţi comerţ şi servicii, modernizarea străzii Fabricilor de la un profil de 4-5 metri la un profil de 8 metri, două benzi de circulaţie a câte 3 metri fiecare şi două trotuare de câte un metru, studierea în baza avizelor de specialitate a intersecţiei străzilor Al. I. Cuza cu Fabricilor.
 
De asemenea, se propune anularea restricţiilor de construire, înaintea fazei DTAC, prin devierea liniei de înaltă tensiune LEA 220 kV în LES 220 kV, în baza avizului de principiu al Transelectrica Sibiu, al SDEE Alba şi a documentaţiilor de specialitate. Potrivit documentului citat, terenul pe care urmează să fie construit centrul comercial are o suprafaţă totală de 107.095 mp.
 
Accesul principal se va realiza din strada Alexandru Ioan Cuza. Lucrările pentru sensul giratoriu propus, modificarea şi dezvoltarea străzilor Alexandru Ioan Cuza şi Fabricilor se vor realiza cu respectarea legislaţiei în vigoare şi în corelare cu avizele de specialitate solicitate prin certificatul de urbanism.
 

Vă mai recomadăm:

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările