Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Marea peticeală pe un drum naţional din Apuseni recent modernizat. Asfaltul a cedat după două săptămâni VIDEO

3
5 Dec 2021 19:07:10
Autor: Dorin Ţimonea
Petice pe asfalt la nici două săptămâni de la finalizarea lucrărilor. Foto: Facebook/ Irimie Popa
Petice pe asfalt la nici două săptămâni de la finalizarea lucrărilor. Foto: Facebook/ Irimie Popa

Foarte recent modernizat, drumul naţional 75 din Munţii Apuseni are nevoie deja de reparaţii în mai multe zone de pe traseul lung de 50 de kilometri.

”La Sălciua şi la Brăzăşti, pe fabulosul DN75, la două săptămâni de la inaugurarea cu deputaţi, primari şi laude, au apărut «floricele». Aşa că au început peticeala!!!! Aşa este când torni asfalt pe carosabilul umed, aşa este când lucrările sunt in cumetrie!! Pentru «proştii de moţi, de pe Valea Arieşului, merge şi aşa»”, a transmis Irimie Popa, profesor universitar în Cluj-Napoca, cel care a organizat şi un protest pentru asfaltarea drumului naţional.
 
Astfel de situaţii se înregistrează în mai multe zone ale drumului asfaltat pe o lungime de 50 de kilometri, între Bistra şi limita judeţului Alba cu judeţul Cluj. Lucrările au fost realizate de societatea Florea Grup din Alba Iulia.
 
Drumul naţional 75 nu a mai fost modernizat de peste 30 de ani. Şoseaua este circulată intens, având în vedere că deserveşte o populaţie de peste 50.000 de locuitori, fiind cea mai scurtă cale de legătură a locuitorilor de pe Valea Arieşului spre Turda şi Cluj-Napoca.
 
Lucrările de asfaltare au început în 10 august şi au fost finalizate la sfârşitul lunii noiembrie. Pe lângă covorul asfaltic, pe cei 50 km de drum, care tranzitează în Alba comunele Ocoliş, Poşaga, Sălciua, Baia de Arieş, Lupşa şi Bistra, au avut loc lucrări de consolidare la podeţe şi s-a intervenit şi în zona şanţurilor şi a rigolelor. 
 
 
Pe DN 75 se va continua modernizarea celor aproximativ 15 km rămaşi şi situaţi administrativ în judeţul Cluj, din această porţiune fiind realizaţi deja 2,6 km. Lucrările pentru restul de aproximativ 12,4 km de drum betonat sunt oprite şi se vor executa în primăvara anului viitor, atunci când se înregistrează temperaturi mai ridicate, pentru că necesită o tehnologie mai avansată. 

Vă mai recomandăm:

 

„Au ieşit cu şampanie şi au sărutat asfaltul”. Bucuria locuitorilor din Aiud după deschiderea autostrăzii

 

Fraudă de peste 7 milioane de lei din fonduri europene. Un afacerist şi fiica sa, trimişi în judecată de DNA VIDEO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Marcel Popa
5.12.2021, 19:25:32

Pune cateva petece si asa ramane.Dumitrel sa traiasca, sa prinda pensia speciala, pt. marile realizari.

-7 (11 voturi)
leuldinpanjshir99
5.12.2021, 20:03:06

Pai daca a castigat cine trebuie, firma cu spate la gangsterii din politica cu pixu' in mana ... Doar nu se asteapta cineva la lucrari de calitate din partea astora ...

+2 (2 voturi)
gyll
5.12.2021, 20:16:20

Bine că evenimentele prilejuite de finalizarea investiției au fost un prilej de bucurie pentru politrucime și acoliții ei. Cât despre "constructor ",ce să mai spunem, nimic.

+10 (10 voturi)
Modifică Setările