Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

”Marea relaxare” cu număr record de cazuri active de coronavirus în Alba. Cum a evoluat epidemia în ultima săptămână

0
31 May 2020 17:06:07
Autor: Dorin Ţimonea
Numărul cazurilor pozitive înregistrate în Alba se apropie de cifra 400
Numărul cazurilor pozitive înregistrate în Alba se apropie de cifra 400

”Marea relaxare” de după epidemia de coronavirus se produce în Alba în condiţiile în care numărul persoanelor testate pozitiv este de aproape 400.

În ultima săptămâna, evoluţia statistică a epidemiei la nivel judeţean a evoluat îngrijorător. Duminică, 31 mai, sunt cu 65 de cazuri mai multe faţă de 24 mai.
 
Numărul cazurilor active a crescut, de asemenea, cu 33, de la 77, la 110 persoane aflate sub tratament. 30 de persoane s-au vindecat în această săptămână, iar două au decedat.
 
Numărul testelor realizate în cele două laboratoare din Alba Iulia a crescut cu cifra de circa 2.600, de la 16.545 în 24 mai, la 19.162 în 31 mai. Astfel, potrivit DSP Alba, duminică 31 mai, sunt înregistrate în Alba, de la începutul epidemiei, un număr de 390 persoane pozitive. 259 s-au vindecat, iar 21 au decedat. Cazurile active: 110 persoane. Marea majoritate au forme uşoare şi medii sau sunt asimptomatice.

Creşterea importantă de cazuri din ultima săptămână se datorează focarului de la Sebeş, manifestat iniţial la Spitalul Municipal şi apoi la fabrica de îngheţată Alpin 57 Lux. În total, 86 de persoane, dintre care 53 de angajaţi ai societăţii, au fost testate pozitiv cu noul coronavirus. 

Vineri şi sâmbătă au fost anunţate 7 cazuri noi care au legătură cu acest focar. Oamenii locuiesc în municipiul Sebeş şi în şase comune limitrofe acestuia. Dumincă, 31 mai, în Alba, nu a fost anunţat niciun caz nou. Toate cele 143 de teste prelucrate pe parcursul zilei de sâmbătă sunt negative.

Pe lângă focarul de la Sebeş, în judeţul Alba, au mai existat pe parcursul celor două luni de epidemie alte trei focare cu număr mai mare de cazuri respectiv: focarul de la Ciuruleasa cu efect important şi în oraşul Abrud, focarul din satul Săliştea Deal, comuna Săliştea şi focarul de la căminul de bătrâni din Ocna Mureş.

Citiţi şi:

 

Oraşul din România cu investiţii de 600 de euro pe locuitor din fonduri europene. Proiectele aflate în derulare

 

Cum a fost găsit tânărul care a ucis o pisică şi a postat filmul pe internet: „Am dat sute de telefoane, am fost înjurate, blestemate“

 

VIDEO Locuri de odihnă şi belvedere unice din Apuseni. Hartă interactivă de „reconectare” la natură


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii