Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Medic de familie, revoltat de pacienţii care încearcă „tratamente-minune” anti-COVID, dar nu se vaccinează: „Există doar prevenţie”

49
21 Oct 2021 17:20:00
Autor: Dorin Ţimonea
Medicul Mădălina Vesa din Alba Iulia promoveasă intens vaccinarea împotriva COVID-19
Medicul Mădălina Vesa din Alba Iulia promoveasă intens vaccinarea împotriva COVID-19

Medicul de familie Mădălina Vesa din Alba Iulia critică sfaturile unor medici de specialitate care nu ar dori ca pacienţii lor să fie imunizaţi. De asemenea, medicul le răspunde pacienţilor care sună la cabinet şi sunt revoltaţi că nu funcţionează tratamentele primite de la alte persoane.

Mădălina Vesa afirmă că a aflat de la o pacientă care a venit cu sugarul al control că medicul ginecolog i-a reomandat să nu se vacineze.
 
”Astăzi (21 octombrie - n.r.) mi-a venit o lăuză la control cu sugarul. Familia era bulversată că tocmai ce şi-a îngropat un membru al familiei şi un altul este în spital pe oxigen cu şanse nu tocmai bune. Binenţeles că le-am spus de-a lungul sarcinii să se vaccineze. Şi mi-a spus (pe bună dreptate) că nu a putut să ia o astfel de decizie, când medicul ei ginecolog i-a spus să nu se vaccineze, chiar dacă eu i-am spus să o facă. Acum regretă, dar e prea târziu de regrete şi se va vaccina acum”, spune medicul din Alba Iulia.
 
Aceasta povesteşte o altă întâmplare, relatată de o pacientă care a primit ca sfat medical să nus e vaccineze pentru că ar putea rămâne infertilă: ”O altă pacientă, astă vară, mi -a spus că nu se vaccineaza că doreşte să rămână însărcinată şi i s-a spus că poate să rămână infertilă şi să nu îşi facă vaccinul (sfat medical). Deşi toate recomandările mele au fost pe baza de protocol, pe baza de recomandări ale societăţilor naţionale (şi internaţionale) ale diferitelor specialităţi (cardio, hematologie, neurologie, ginecologie, etc), totuşi credibilitatea mea păleşte în faţă cuvântului unui coleg dintr-o oarecare specialitate, chiar dacă sfaturile acestuia nu are nici o legătură cu protocoalele societăţii respective”.
 
Mădălina Vesa susţine că are în prezent o ”problemă cu unii ginecologi, pentru că le-a luat şansa unor femei de a se vaccina şi acum sunt absolut terorizate, dar şi pt că nu recomandă vaccinarea împotriva HPV ului (virus ce cauzează cancer cervical)”.
 
”Haosul ce ne-a cuprins este şi din cauza faptului că fiecare medic face ce îl taie capul, că recomandările nu sunt unitare. Chiar dacă o majoritate dintre noi facem ce trebuie, faptul că tăcem şi nu luăm atitudine împotiva acestor impocriţi, ne face să fim părtaşi. Am o deosebită apreciere şi recunoştinţă pt dr Cătălina Ghemeş, fiind printre puţinii medici activi pe social media ce a încercat să facă educaţie sanitară în mod constant, nu doar pe perioada de pandemie. Dar şi ea este doar o voce pierdută între marea masă de tăcere. Ai zice că se aude vocea în linişte, dar pe fb se pierde şi nu mai este auzită de cine trebuie”, mai spune medicul de familie.
 
Femeia are un mesaj dur şi pentru pacienţii care sună pentru un tratament anti-COVID: ”Degeaba urlaţi prin telefon la mine (sau asistenţă), să va dau un tratament mai bun, că sunteţi în dureri, nu am ce să va dau. Nu există tratament specific pt covid, există doar PREVENŢIE! Dacă nu faceţi ceva să preveniţi această boală sau complicaţiile ei, nu aveţi dreptul să va revoltaţi împotriva mea, doar pt că v-am recomandat vaccinarea şi nu funcţionează ”tratamentul” minune al tipei de la Oradea (luat de d-voastră, nu recomandat de mine). Dumnezeu v-a dat armele să nu vă îmbolnăviţi. Dacă le refuzaţi, devine doar problema voastră, nu a medicului de familie sau a statului”.

 

Vă mai recomandăm:

 

Soţ şi soţie decedaţi în aceeaşi zi, la câteva ore distanţă, în urma infectării cu SARS-CoV-2. Ambii erau nevaccinaţi

 

Cum se cultivă cei mai iuţi ardei din lume în România. Agricultorul cu trei facultăţi care obţine planta exotică FOTO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

49 Comentarii

marmaid
21.10.2021, 17:24:42

da-le sacul si nu te mai preocupa de ce cred. oricum nu conteaza ce cred.

+10 (16 voturi)
Utilizator Adevărul
21.10.2021, 17:56:05

Comentariu considerat abuziv.

muresan anna
21.10.2021, 17:29:43

E plina tara de indaratnici, si se vede! Cei care-asculta de Sosoaca si cei ca ea, n-ar trebui sa apeleze la medici si nici la spitale.

+15 (21 voturi)
X Sabrewulf
21.10.2021, 17:48:16

Anna, e o tara plina de oameni batuti in cap. Romania e cu 10 ani in urma fata de vestul Europei din toate punctele de vedere. Crede-ma ca am fost acum 2 saptamani. Mai ma duc peste 10 ani.

+15 (19 voturi)
aniod
21.10.2021, 18:02:25

Tipa de la Oradea are un nume. Si iti este colega de breasla. Bunul simt m-ar indemna sa o numesc doamna doctor , cu nume si prenume. Caci altfel, esti si tu tipa aia care vorbeste pe la ziar.

-4 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (49)

Modifică Setările