Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Mesaj RO ALERT pentru locuitorii din Alba în contextul răspândirii COVID-19. Judeţul este pe primul loc pe ţară la incidenţa cazurilor

0
9 Oct 2020 16:41:07
Autor: Dorin Ţimonea
Mesajul transmis pe telefoanele locuitorilor din Alba
Mesajul transmis pe telefoanele locuitorilor din Alba

Un mesaj de tip ”RO ALERT” a fost trimis vineri, 9 octombrie, pe telefoanele mobile locuitorilor din judeţul Alba, în contrextul numărului mare de cazuri de coronavirus înregistrate în ultimele zile.

”Atenţie! În municipiul Alba, nivelul de răspândire a noului coronavirus (SARS CoV-2) este unul ridicat, peste 1,5 la o mie de locuitori.
 
RESPECTAŢI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viaţa în pericol, a dvs. sau a celor din jur. Purtaţi corect MASCA, acoperind nasul şi gura. Păsraţi DISTANŢA şi evitaţi aglomeraţiile.
 
Menţineţi IGIENA MÂINILOR, evitaţi contactul cu suprafeţele comune şi DEZINFECTAŢI-VĂ după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. ÎNCURAJAŢI-I şi pe cei din apropierea dvs. să respecte cu stricteţe regulile!”, se arată în mesajul primit pe telefoanele mobile.
 
Datele publicate vineri de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) arată că Alba se află pe locul întâi între judeţe, alături de Vâlcea, (cu excepţia Bucureştiului), din punct de vedere al coeficientului infectărilor COVID cumulate la 14 zile.
 
Pe de altă parte, în judeţul Alba se testează foarte mult şi este normal să apară şi un număr mare de cazuri în raport cu alte judeţe unde nu se testează aproape deloc şi unde singurele cazuri raportate sunt cele cu simptome. De exemplu joi, în Alba au fost prelucrate 807 probe, (618 la DSP si 189 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 85.024.
 
În majoritatea judeţelor (cu excepţia celor care au centre universitare), se testează încă puţin. De altfel, o listă cu numărul de teste din fiecare judeţ nu este făcută publică de către Grupul de Comunicare Strategică. Judeţele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste  pragul de 1,5 sunt următoarele (sursă GCS):
 
Bucureşti – 2,28
Alba – 1,98
Vâlcea – 1,98
Iaşi – 1,80
Bacău – 1,72
Teleorman – 1,62
Neamţ – 1,62
Vaslui – 1,59
 
În judeţul Alba, numărul infectărilor a crescut considerabil în ultimele 3 zile, la fel ca şi cel la nivel naţional.

Vă mai recomandăm şi:

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările