Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Mesaje „otrăvite“ la Roşia Montană, în ultima zi de campanie. Candidat acuzat că vrea să introducă comuna în UNESCO

1
25 Sep 2020 11:29:45
Autor: Dorin Ţimonea
Tică Darie acuză răspândirea de informaţii false prin mesajul transmis pe telefoanele roşienilor
Tică Darie acuză răspândirea de informaţii false prin mesajul transmis pe telefoanele roşienilor

Candidatul independent la Primăria comunei Roşia Montană, Tică Darie, acuză transmiterea unor mesaje ”otrăvite” pe telefoanele locuitorilor din comună prin care sunt lansate acuzaţii false la adresa lui.

Tică Darie are 28 de ani şi trăieşte la Roşia Montană din 2013. A intrat în competiţia pentru alegerile locale ca independent, atât pentru funcţia de primar, cât şi pentru consiliul local.

Tânărul a reuşit în câteva zile, cu ajutorul donaţiilor, să introducă curse de autobuze de clători spre oraşele Câmpeni şi Abrud. De asemenea, tot cu sprijinul fondurilor donate, a realizat o antenă de internet wireless în cartierul Dăroaia din satul Cărpiniş, unde trăiesc câteva sute de romi.

Vineri dimineaţă, 25 septembrie, Tică Darie acuză transmiterea de mesaje ”otrăvite” pe telefoanele locuitorilor. Alegătorii din comună sunt îndemnaţi să nu îl voteze pentru că este ”moldovean” şi pentru că vrea să introducă Roşia Montană în UNESCO. Tică a anunţat că va depune plângere penală.

Stimaţi contracandidaţi, unul dintre voi va da cu subsemnatul la Poliţie. Mesajul de mai jos, plin de minciuni şi calomnii a fost trimis roşienilor în această dimineaţă de pe numărul 0763280514. Abia aştept să puteţi dovedi în instanţă cele scrise în acest SMS şi să suportaţi consecinţele, inclusiv pentru obţinerea şi folosirea datelor roşienilor şi folosirea lor în alte scopuri...

O întrebare am, însă: dacă astea sunt argumentele voastre cu care vreţi să câştigaţi alegerile, de ce niciunul dintre voi nu iese PUBLIC cu aceste lucruri? De ce nu iese niciunul dintre voi să susţină, să îşi asume aceste vorbe? De ce vă e frică? De ce nu semnaţi mesajul? Vom afla. Vor afla şi roşienii”, a scris Tică Darie pe Facebook.

Tică s-a mutat la Roşia tocmai din Suceava, pentru a "lupta" la faţă locului cu iniţiatorii mega-investiţiei în minerit, care ar fi trebuit să fie cea mai mare exploatare minieră de aur din Europa. În total, la Roşia Montană sunt şapte candidaţi, dar Tică Darie are cel mai original program politic. Este un program rezultat din nevoile reale ale oamenilor şi nu din interesele politice ale partidelor. Comuna Roşia Montană are circa 2.000 de alegători, fiind în ultimii 12 ani condusă de un primar PNL.

Vă mai recomandăm:

Afacerea „Flotanţii“: Ingineriile electorale prin care unii primari încearcă să-şi asigure încă un mandat

 

Scandalul panourilor electorale de la Alba Iulia ajunge la DNA. Candidatul PNL susţine că au fost plătite din sponsorizări


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Schnauzer Berger
25.09.2020, 16:51:58

Parca erau mai multi momirlani in zona, un fel de juveti ardeleni!

-3 (3 voturi)
Modifică Setările