Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Metoda penală a unui român pentru a face cumpărături în Germania. Prins cu carduri false, condamnat la închisoare cu executare

0
26 Mar 2020 11:02:24
Autor: Dorin Ţimonea
Bărbatul a falsificat carduri şi a făcut cumpărături în Germania
Bărbatul a falsificat carduri şi a făcut cumpărături în Germania

Un român a falsificat carduri şi a făcut cumpărături în benzinării din Germania. Autorităţiel din această ţară l-au identificat, judecat şi condamnat la închisoare cu executare.

Cetăţeanul român H. Paul Daniel este ”beneficiarul” unui mandat de arestare emis la 14 februarie 2020 de Judecătoria Augsburg, Germania. Acesta a fost condamnat definitive la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune.
 
Autorităţile germane au reţinut în rechizitoriu că, la data de 25 martie 2015, simulând capacitatea şt disponibilitatea de plată, inculpatul şi o altă persoană cercetată în alt dosar, au cumpărat produse în valoare de 577 de euro de la o benzinărie din oraşul german.
 
”Pentru a efectua plata cu cardul de credit şi pentru a-şi dovedi capacitatea şi disponibilitatea de plătit, inculpaţii au prezentat un card Visa. În realitate, acest card de credit, după cum de altfel ştiau şi aceştia, fusese modificat prin suprascrierea neautorizată a benzii magnetice a cardului cu datele unui alt card de credit. Înşelat în acest mod, casierul benzinăriei a înmânat inculpaţilor produsele respective”, se precizează în mandatul European de arestare.
 
La fel, în 6 august 2013, H. Paul Daniel şi alte două persoane au cumpărat produse în valoare de 266 euro de la o altă benzinărie. ”Pentru a efectua plata cu cardul de credit şi pentru a-şi dovedi capacitatea şi disponibilitatea de plată, acţionând conform planului infracţional stabilit în comun, au prezentat mai multe carduri Visa. În realitate aceste carduri de credit fuseseră modificate prin suprascrierea neautorizată a benzilor magnetice ale cardurilor cu datele altor carduri de credit”, se susţine în mandat.
 
O faptă similară a fost săvârşită în 11 august 2015, când au fost cumpărate produse de 396 de euro, tot cu un card modificat. În aceeaşi zi, românii au încercat să ma dea o lovitură, dar nu au reuşit pentru că toate cardurile pe care le aveau erau blocate.
 
”Legea nr.302/2004 limitează în procedura de executare de către autorităţile române a unui mandat european de arestare la rolul instanţei la verificarea condiţiilor de formă ale mandatului, la soluţionarea eventualelor obiecţiuni privind identitatea, ridicate de persoana solicitată, şi la stabilirea existenţei sau inexistenţei vreunui motiv de refuz al executării mandatului european de arestare, neexistând o competenţă a instanţei de a verifica legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispuse de autoritatea judiciară emitentă dintr-un stat membru al Uniunii Europene şi de a verifica existenţa faptelor de săvârşirea cărora este acuzată persoana solicitată.
 
În prezenta cauză, instanţa constată că mandatul european de arestare emis în baza mandatului german de arestare preventivă pe numele persoanei solicitate conţine toate informaţiile. Persoana solicitată a fost prezentă în faţa instanţei, fiindu-i verificată identitatea şi neexistând obiecţii privitoare la acesta, şi i s-a înmânat o copie a mandatului în limba română”, se precizează în documentul emis de Curtea de Apel Alba Iulia. Urmare a deciziei instanţei, bărbatul a fost arestat şi predat autorităţilor judiciare din Germania.
 

Citiţi şi:

 

Relatarea unei românce din infernul de la Madrid: „Trăim un scenariu de film de groază. Sper să ne vedem cu bine“

 

Sfaturile unei asistente care îngrijeşte bolnavi de coronavirus: „Învăţaţi să fiţi o echipă. Nu există loc pentru orgolii“

 

Spitalul din Blaj, desemnat unitate suport pentru bolnavii de COVID-19. Condiţiile puse de primarul Gheorghe Rotar

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările