Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Mii de oameni din Apuseni sărbătoresc Ziua Minerului la Roşia Montană

0
7 Sep 2013 13:07:21
Autor: Dorin Ţimonea
Câteva mii de oameni sunt aşteptaţi să participe la evenimente
Câteva mii de oameni sunt aşteptaţi să participe la evenimente

Roşia Montană continuă să capteze atenţia la nivel naţional şi internaţional în perspectiva proiectului minier iniţiat de RMGC. Duminică, în comuna din Munţii Apuseni are loc o nouă ediţie a sărbătorii Ziua Minerului. Roşia Montană a rămas singura comunitate care mai marchează evenimentul. Sărbători similare erau organizate şi la Abrud şi Baia de Arieş.

Mii de oameni din peste 50 de comunităţi din Apuseni sunt aşteptaţi să sărbătorească duminică „ Ziua Minerului” la Roşia Montană. Participaţii se vor putea delecta cu manifestări sportive, concerte de muzică populară, dar şi cu spectacole oferite de Andreea Bănică şi Proconsul. De la eveniment nu vor lipsi nici focurile de artificii.
 
“Speranţa noastră este în Parlament. Votaţi da pentru locuri de muncă”, “Roşia Montană e aici, nu în Piaţă Universităţii. Vrem pâine, nu circ” sunt câteva dintre sloganurile afişate de organizatori pe stadionul din Roşia Montană, unde a avut loc sărbătoarea. Participanţii au asistat la concerte de muzică uşoară şi populară, au ascultat discursurile reprezentanţilor administraţiei locale şi judeţene şi au cântat imnul minerului cu corul minerilor.
 
“Este o sărbătoare de tradiţie pentru mineri şi participa oameni din comunităţi miniere din toţi Apusenii. Ziua Minerului însemană o mare sărbătoare pentru noi. Noi aici, la Roşia Montană suntem acasă şi nu cred că cei din Piaţă Universităţii ne reprezintă. Ar trebui să vină aici să vadă şi apoi să is idea cu pararea în legătură cu proiectul minier”, a declarat Cristian Albă, liderul sindicaliştilor mineri din Roşia Montană.
 
Cu o tradiţie de 2000 de ani în minerit, comunitatea din Roşia Montană sărbătoreşte şi în acest an „Ziua Minerului”, duminică, 8 septembrie 2013, începând cu ora 12.00, pe Stadionul „Minerul” din localitate.
 
Programul va începe cu o serie de manifestări sportive, printre care Cupa „Sindicatul Viitorul Mineritului” la fotbal care se va juca începând cu ora 12.00 pe terenul sintetic din Cărpeniş, meciuri demonstrative de rugby ale echipelor de fete şi băieţi ale CS Gold Roşia Montană de ora 12.00, pe Stadionul „Minerul” din Roşia Montană şi demonstraţii de mini-golf pe toată durata evenimentului. Ceremonia de premiere a activităţilor sportive va avea loc la ora 14.00. Sărbătoarea va continua cu o petrecere în stil mineresc. Pe scenă vor urca Corul Minerilor, Grupul „Copiii de Aur” din Roşia Montană, Majoretele de la HCC Abrud – instructor Alina Oaida, Cătălina Bichiu, Izabela Sicoe, Ansamblul folcloric „Brădeana” din Sohodol, Georgiana Şuluţiu, Alexandra Vădan şi alţi artişti talentaţi din zona Munţilor Apuseni.
 
Din program nu va lipsi nici demonstaţia de karate a CS Gold Roşia Montană şi Trupa Zoomer (zumba), coordonată de antrenoarea Viviana Pripon. Invitaţii speciali ai evenimentului vor fi artiştii de muzică populară Zorica Savu, Ionela Pascu, Maria Butilă şi Nelu Şopterean. Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra condusă de Alin Joldeş. Pentru cei care iubesc muzica uşoară, organizatorii au pregătit concerte ale renumitei cântăreţe Andreea Bănică şi a trupei Proconsul. Ziua se va încheia cu un foc de artificii.
 
Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Roşia Montană în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, compania Roşia Montană Gold Corporation şi Sindicatul „Viitorul Mineritului” Roşia Montană.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii