Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Culturii: situl Roşia Montană, inclus pe lista indicativă UNESCO

0
29 Oct 2016 15:25:17
Autor: Dorin Ţimonea
Comuna Roşia Montantă din Munţii Apuseni
Comuna Roşia Montantă din Munţii Apuseni

Roşia Montană a fost inclusă pe lista indicativă a UNESCO, a anunţat sâmbătă ministrul Culturii, Corina Şuteu, care a adăugat că acesta este un prim pas către lista, mult mai restrânsă, a Patrimoniului UNESCO.

Corina Şuteu a explicat într-o postare pe Facebook că decizia a fost luată la Paris, la sediul UNESCO, unde în perioada 24 — 26 octombrie a avut loc cea de-a 40-a sesiune de lucru a Comitetului Patrimoniului Mondial.
 
„În şedinţa din ziua de miercuri, 26 octombrie, plenul a adoptat documentul WHC/16/40.COM/8A, care cuprinde propunerile statelor membre ale organizaţiei pentru obiectivele de inclus în lista indicativă a UNESCO. Printre acestea, a fost adoptată şi includerea sitului Roşia Montană, propus de România, pe lista indicativă UNESCO. Precizăm că includerea pe lista indicativă este un prim pas în eventuala propunere a sitului respectiv pentru a intra pe lista, mult mai restrânsă, a Patrimoniului UNESCO. Dar este un pas care contează”, a scris ministrul Culturii pe reţeaua de socializare.
 
Potrivit ei, la această sesiune, România a fost reprezentată de Irina Iamandescu, directoare în cadrul Institutului Naţional al Patrimoniului din Bucureşti, ambasadorul Adrian Cioroianu, delegat permanent al României la UNESCO, şi de Flavio Pironea, delegat permanent adjunct al României la UNESCO.

Citiţi şi:

 

Roşia Montană, sit istoric de categoria A. Harta cu zona de protecţie de 2 km de la limita intravilanului

 

Lovitura finală pentru RMGC: localitatea Roşia Montană, declarată sit istoric de categorie A pe o rază de 2 kilometri

 

Decizii drastice pentru proiectul Roşia Montană: RMGC renunţă la litigii în justiţie şi îşi reduce capitalul social cu 27 milioane de euro

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările