Ministrul Educaţiei: ”În doi ani toate şcolile vor avea internet, iar părinţii vor vedea notele şi absenţele online”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei urmează să depună trei proiecte în valoare de 100 de milioane de euro, pentru finanţare la Uniunea Europeană, în scopul introducerii serviciilor de internet în toate şcolile din România, pentru ”biblioteca şcolară virtuală” şi „catalogul virtual”.

”Prin programul de guvernare avem biblioteca şcolară virtuală, care deja se apropie de finalizare ca proiect, urmează să fie lansat şi toate lecţiile demonstrative şi dacă vreţi la sport una e să spui şi alta e să faci. Toate lecţiile demonstrative şi tot ce înseamnă programe şcolare vor fi pe bibliotecă virtuală pe care o vor accesa toţi copiii din sistemul de învăţământ preuniversitar şi nu numai. Chiar dacă anul acesta avem doar 66% din şcoli conectate la Internet, în doi ani de zile vrem să le conectăm pe toate. Asta pentru că e nevoie de mijloacele moderne să le avem pentru un proces instructiv educativ de calitate”, a spus Liviu Pop, marţi, la Alba Iulia.

Ministrul Educaţiei a adăugat că în doi ani părinţii vor primi în timp real notele şi absenţele elevilor, cu ajutorul unor platforme online. ”Prin programul de guvernare avem şi acel catalog electronic. În maxim doi ani de zile toate absenţele şi toate notele le va primi fiecare părinte în timp real. Vor fi încărcate pe platforme, evaluarea, progresul elevului şi toate celelalte. Sunt elemente care, până la urmă, vor contribui la creşterea calităţii actului de educaţie”, a afirmat ministrul.

Liviu Pop s-a delcarat optimist în ceea ce priveşte aprobarea şi derularea celor trei proiecte. ”Sunt foarte optimist, sunt bani europeni, avem 100 de milioane de euro în medie la Ministerul Educaţiei pe cele trei proiecte majore. Wireless campus, adică zonă de campus în fiecare sală în care se face act de predare, biblioteca şcolară virtuală şi dacă vreţi evidenţa elevilor, să nu-i spun catalogul elevilor, pentru că ne interesează şi prezenţa elevilor şi evaluarea acestora. Toate cele trei proiecte sunt integrate, chiar săptămâna trecută am avut o discuţie interministerială cu Ministerul Comunicaţiilor pentru a depune cele trei proiecte la Comisia Europeană pentru finanţare. Toate cumulate pot fi maximum 100 de milioane de euro”, a precizat ministrul.

Ministrul a fost prezent marţi, 1 august, la Alba Iulia, la deschiderea conferinţei internaţionale „Recent Trends in Pure and Applied Mathematics (TREPAM) 2017”, organizată de Universitatea „1 Decembrie 1918” în perioada 31 iulie – 4 august. Conferinţa reuneşte peste 150 de specialişti în domeniul matematicii, din numeroase ţări ale lumii.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite