Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Mişcări importante pe scena politică din Alba Iulia. Viceprimarul PNL Gabriel Pleşa a demisionat şi va candida din partea USR

0
14 Feb 2020 09:58:44
Autor: Dorin Ţimonea
Gabriel Pleşa ar urma să candideze la Primăria Alba Iulia din partea USR
Gabriel Pleşa ar urma să candideze la Primăria Alba Iulia din partea USR

Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa (PNL), şi-a dat demisia din funcţie şi ar urma să se înscrie în USR.

UPDATE ora 11.00 Unul dintre consilierii locali de încredere ai fostului viceprimar Gabriel Pleşa a renunţat şi el la mandatul de consilier local. ”Astăzi, 14.02.2020, dl. Popescu Emil Antoniu şi-a înregistrat demisia din funcţia de consilier local al municipiului Alba Iulia. Documentul a fost înregistrat la ora 10:09 sub numărul 16895”, a transmis Primăria Alba Iulia.
 
UPDATE ora 10.40 Primăria Alba Iulia a confirmat demisia viceprimarului Gabriel Pleşa din funcţiile de viceprimar şi consilier local. 
 
”Astăzi, 14.02.2020, dl. Pleşa Gabriel Codru şi-a înregistrat demisia din funcţia de viceprimar şi consilier local al municipiului Alba Iulia. Documentul a fost înregistrat la ora 08:47 sub numărul 16749. În prima şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia se va lua act de demisia dlui. Pleşa şi se va vacanta un mandat de consilier local. Următorul supleant, conform listei depuse la alegeri de Partidul Naţional Liberal, este dl. Rareş Buglea. Partidul Naţional Liberal va trebui să confirme că dl. Rareş Buglea are calitatea de membru de partid şi că este următoarea opţiune pentru validarea mandatului de consilier local”, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei. Funcţia de viceprimar rămasă vacantă va fi ocupată prin alegere în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia din rândul consilierilor cu mandate valide.
 
Ştirea iniţială:
Gabriel Pleşa a demisionat şi din funcţia de consilier local. Acesta renunţă la aceste funcţii în condiţiile în care nu este susţinut de liberali pentru candidatura la Primăria Alba Iulia.
 
Vineri, 14 februarie 2020, la ora 12.00, în cadrul unei conferinţe de presă, Gabriel Pleşa ar urma să îşi anunţe candidatura la funcţia de primar din partea USR. Trecerea acestuia la USR a fost negoicată direct de preşedintele Dan Barna. În urmă cu 2 săptămâni, liderii USR Alba au prezentat un sondaj care îl arată pe Gabriel Pleşa pe locul doi, în preferinţele celor chestionaţi, după actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel (PNL). 
 
Pleşa a intrat şi în competiţia internă a PNL pentru funcţia de primar al municipiului Alba Iulia, dar nu avea şanse să fie desemnat. Candidatura este ”rezervată” pentru Voicu Paul, actual viceprimar cu atribuţii de primar, funcţie preluată după plecarea lui Mircea Hava în Parlamentul European. Paul este omul de încredere al fostului primar, care doreşte să controleze în continuare ostilităţile din administraţia locală a municipiului. Planurile ar putea fi încurcate doar dacă Ion Dumitrel se decide să candideze din partea PNL la Alba Iulia şi să ”abandoneze” Consiliul Judeţean. Deocamdată, Dumitrel este decis să continue ca preşedinte al CJ Alba.
 
Voicu Paul este exponentul fostului PDL, mai puternic în Alba decât vechiul PNL. Pleşa a reprezentat o aşa-zisă ”aripă dură” din fostul PNL Alba, nemulţumită în continuare de fuziunea cu PDL şi de rolul nesemnificativ pe care îl joacă în interiorul partidului. 
 
”Cred că am experienţa necesară, cariera profesională necesară şi cred ca am sufletul necesar pentru a duce mai departe acest oraş spre dezvoltare şi spre ceea ce ne dorim cu toţii, o viaţă mult mai bună”, a declarat Gabriel Pleşa, în urmă cu 2 săptămâni. Potrivit sondajului realizat de USR Alba, Gabriel Pleşa ar obţine peste 64% ca nivel de încredere şi aproape 50% notorietate. Ion Dumitrel ar obţine 63,64% încredere şi este cotat cu 87,73% notorietate. Voicu Paul, este cotat cu 54,34% încredere şi 60,12% notorietate. 
 

Citiţi şi:

 

Structuri speciale ale Securităţii în România comunistă. Cu ce se ocupau serviciul „T“, secţia „F“ şi biroul „S“

 

Ce pedeapsă a primit deţinutul care l-a ameninţat cu moartea pe Klaus Iohannis, „prin tăierea gâtului“, pentru că a refuzat să-l graţieze

 

Cum a sabotat PSD Delegaţia României la Comitetul European al Regiunilor: au suspendat regulamentul înainte de vot şi l-au ales pe Robert Negoiţă preşedinte

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările