Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Mişcări importante pe scena politică din Alba. USR îi propune viceprimarului PNL Gabriel Pleşa să candideze independent pentru funcţia de primar

0
29 Jan 2020 13:46:44
Autor: Dorin Ţimonea
Viceprimarul Gabriel Pleşa ar putea candida independent cu susţinerea USR
Viceprimarul Gabriel Pleşa ar putea candida independent cu susţinerea USR

Partidele politice se pregătesc intent pentru alegeri locale în Alba. USR, în lipsa unui candidat propriu viabil, i-a propus viceprimarului PNL Gabriel Pleşa, trecut pe ”linie moartă” în partid, să candideze la funcţia de primar.

Preşedintele USR Alba, Beniamin Todosiu, a declarat miercuri, 29 ianuarie, într-o conferinţă de presă, că partidul îl va susţine pe Gabriel Pleşa chiar dacă va candida independent, cu condiţia să semneze un manifest politic care cuprinde un program politic şi administrativ.
 
Aceştia au prezentat un sondaj care îl arată pe Gabriel Pleşa pe locul doi, în preferinţele celor chestionaţi, după actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel. Viceprimarul Pleşa spune că va face un anunţ concret cu privire la decizia sa până în data de 10-12 februarie şi a completat că este ”onorat” de propunerea celor de la USR.
 
Pleşa a intrat şi în competiţia internă a PNL pentru funcţia de primar al municipiului Alba Iulia, dar nu are şanse să fie desemnat. Candidatura este ”rezervată” pentru Paul Vociu, actual viceprimar cu atribuţii de primar, funcţie preluată după plecarea lui Mircea Hava în Parlamentul European. Voicu este omul de încredere al fostului primar, care doreşete să controleze în continuare ostilităţile din administraţia locală a municipiului. Planurile ar putea fi încurcate doar dacă Ion Dumitrel se decide să candideze din partea PNL la Alba Iulia şi să ”abandoneze” Consiliul Judeţean. Deocamdată, Dumitrel este decis să continue ca preşedinte al CJ Alba.
 
Paul Voicu este exponentul fostului PDL, mai puternic în Alba decât vechiul PNL. Pleşa reprezintă în prezent o aşa-zisă ”aripă dură” din fostul PNL Alba, nemulţumită în continuare de fuziunea cu PDL şi de rolul nesemnificativ pe care îl joacă în interiorul partidului. Pleşa este susţinut pentru candidatură şi de ALDE Alba şi de fostul preşedinte al vechiului PNL Alba, Teodor Atanasiu. În decembrie 2019, a avut loc o întâlnire între Atanasiu, Pleşa şi Ioan Lazăr (preşedintele ALDE Alba, fost în PNL) în cadrul căreia s-ar fi pus în discuţie o strategie pentru candidatura lui Gabriel Pleşa la Primăria Alba Iulia.
 
Liderii USR Alba. În centru - preşedintele Beniamin Todosiu

”Sunt deocamdată membru PNL, mi-am depus candidatura internă pentru a candida la primărie. Am înţeles că sunt în derulare sondaje, însă categoric într-o perioadă scurtă, aproximativ două săptămâni, până în 15 februarie mă voi decide asupra modului în care voi candida. Albaiulienii pot fi siguri că mă vor găsi pe buletinul de vot pentru Primăria Alba Iulia. Cred că am experienţa necesară, cariera profesională necesară şi cred ca am sufletul necesar pentru a duce mai departe acest oraş spre dezvoltare şi spre ceea ce ne dorim cu toţii, o viaţă mult mai bună”, a declarat Gabriel Pleşa, citat de ziarulunirea.ro.
 
Potrivit sondajului realizat de USR Alba, Gabriel Pleşa ar obţine peste 64% ca nivel de încredere şi aproape 50% notorietate. Ion Dumitrel ar obţine 63,64% încredere şi este cotat cu 87,73% notorietate. Principalul contracandidat în partid al lui Pleşa, Voicu Paul, este cotat cu 54,34% încredere şi 60,12% notorietate. 
 
Ce conţine „Manifestul pentru Alba Iulia” propus de USR, pe care ar trebui să îl semneze Gabriel Pleşa:
 
1. Vrem o administraţie publică locală care să pună în centrul deciziilor CETĂŢEANUL, nu interese politice!
2. Vrem viziune şi coerenţă pentru dezvoltarea economică a municipiului Alba Iulia
3. Vrem o strategie reală de mobilitate urbană
4. Vrem transparentizarea cheltuirii banului public şi prioritizarea investiţiilor în funcţie de adevăratele nevoi ale cetăţenilor
5. Vrem investiţii în viitorul copiilor noştri
6. Vrem un oraş curat, sigur pentru cetăţeni şi cu adevărat inteligent
7. Vrem aer curat în Alba Iulia
8. Vrem valorificarea potenţialului turistic în beneficiul cetăţenilor, nu al grupurilor de interese
9. Vrem reguli urbaniste clare şi coerente în Alba Iulia
10. Vrem respect pentru cetăţean şi pentru municipiu
 

Citiţi şi:

 

VIDEO Preşedintele Curţii de Apel Alba Iulia, despre anularea pensiilor speciale: „Un judecător traumatizat este un posibil judecător uşor şantajabil”

 

Cum atrage autostrada investitori străini. O companie din Belgia construieşte în Alba un parc industrial de peste 30 de milioane de euro

 

Cum îi urmărea securitatea comunistă pe românii nemulţumiţi de lipsurile din magazine. Mărturia scriitorului Ion Buzaşi despre sistemul social din ţară

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii