Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Misterul OZN-ului de la Războieni Cetate. Ce s-a consemnat în 1968, într-o carte bisericească

0
2 Oct 2013 11:01:38
Autor: Dorin Ţimonea
Imagine de ansamblu cu localitatea Războieni Cetate din Alba
Imagine de ansamblu cu localitatea Războieni Cetate din Alba

O carte de cântări bisericeşti aflată în arhive bisericii ortodoxe din localitatea Războieni Cetate din judeţul Alba cuprinde o notă referitoare la o apariţie misterioasă pe cer în 19 septembrie 1968. Persoana care a scris nota susţine că este vorba despre o farfurie zburătoare.

Laurenţiu Nemeş descrie în document apariţia obiectului zburător, despre care susţine că avea mărimea unei roţi de căruţă. În notă se mai afirmă că farfuria zburătoare a fost observată şi deasupra oraşului Luduş, unde ar fi stat nemişcată o jumătate de oră.
 
„În ziua de joi, 19 septembrie 1968, în jurul orei 17.45, s-a observat cu ochiul liber în văzduh o farfurie zburătoare în mărime de circa o roată de căruţă. Era de culoare strălucitoare. Mergea în direcţia Cluj, după cum se observa faţă de şoseaua comunei Războieni Cetate. Din informaţiile auzite zice-să că de la Luduş s-ar fi telefonat că deasupra oraşului Luduş această farfurie ar fi fost observată că ar fi stat în loc timp de o jumătate de oră, luându-şi direcţia către oraşul Aiud, fiind încunoştinţaţi cei din Aiud prin telefon. După cum s-a văzut în comuna noastră şi-a schimbat direcţia spre Cluj şi nu spre Aiud. Ce o fi fost?“, s-a întrebat autorul notei, Laurenţiu Nemeş.
 
Nota din cartea de cântări bisericeşti. Foto Vlad Popovici - ocnamuresonline.ro
 
Oameni în vârstă din Războieni şi Ocna Mureş confirmă apariţia obiectului şi susţin că nu au aflat niciodată ce a fost în realitate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările