Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Mobilizare pe timp de iarnă, pe lotul 2 din A 10. Aktor a reluat lucrările la nodul rutier Teiuş VIDEO

0
13 Jan 2021 10:21:27
Autor: Dorin Ţimonea
Lucrări la pasajul peste calea ferată din apropiere de Teiuş. Foto: ziarulunirea.ro
Lucrări la pasajul peste calea ferată din apropiere de Teiuş. Foto: ziarulunirea.ro

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeş-Turda, antreprenorul grec Aktor a reluat lucrările la nodul rutier de la Teiuş şi la pasajul peste calea ferată.

În zona pasajului peste calea ferată au fost ridicate şi montate 16 grinzi din tablier metalic de către firma Retter, la care s-au montat şi majoritatea predalelor. La această supratraversare mai sunt de montat încă opt grinzi metalice pentru care, în prealabil trebuie finalizate culeele, inclusiv umpluturile.
 
Nodul rutier Teiuş şi în special pasajul peste calea ferată sunt puncte critice ala acestui segment de autostradă, la început de an 2021, Aktor reluând lucrările cu prioritate în această zonă.
 
Deşi condiţiile meteo nu sunt la fel de bune ca în luna decembrie 2020, în zona nodului rutier Teiuş se lucrează. Se pregătesc betonările pentru elevaţiile zidurilor de sprijin a plăcii de suprabetonare a pasajului peste calea ferată şi elevaţiile culeelor şi a umpluturilor de pământ. Lucrările sunt absolut necesare pentru a se putea ridica şi monta cât mai repede ultimele grinzi din tablier metalic.
 
Potrivit informaţiilor teiusinfo.ro, se doreşte predarea acestor structuri până în luna martie, astfel încat să poată fi realizate umpluturile la culee, să fie ridicate şi montate toate grinzile pentru a putea fi finalizat în întregime pasajul peste calea ferată.

Marţi, 12 ianuarie, în zona nodului rutier Teiuş, se lucra atât la elevaţiile culeelor, cât şi la zidul de sprijin din viitorul nod rutier Teiuş. În ciuda vremii mai puţin favorabile, a peisajului alb, Aktor s-a mobilizat la începutului anului 2021 mai bine decât în anii precedenţi.
 
Dacă antreprenorul menţine mobilizarea din ultimele 4-5 luni ale anului 2020, există şanse reale ca la finalul anului 2021 să se poată circula pe lotul 2 al autostrada A10 Sebeş-Turda. Reprezentanţii CNAIR au dat ca termen de inaugurare a lotului 2, luna mai 2021.
 

Vă mai recomadăm să citiţi:

 

Roşia Montană Gold Corporation versus ANAF. Cine a câştigat definitiv procesul pentru TVA de aproape 30 de milioane de lei

 

Ce a păţit un bărbat care a incitat la ură şi agresiuni contra poliţiştilor şi a jurnaliştilor, pe Facebook. „V-aş tăia mâinile şi v-aş scoate ochii”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările