Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

O femeie din Alba este cu un an mai tânără decât România. A împlinit 102 ani de Ziua Naţională

0
1 Dec 2021 20:46:45
Autor: Dorin Ţimonea
”Nană Ană”, la momentul sărbătoririi vârstei de 100 de ani
”Nană Ană”, la momentul sărbătoririi vârstei de 100 de ani

O femeie din Alba a împlinit, miercuri, de Ziua Naţională a României, 102 ani, fiind cea mai în vârstă persoană din comuna Sâncel şi una dintre cele mai vârstnice din judeţ.

Născută în 1 decembrie 1919, la un an după Marea Unire de la Alba Iulia, Ana locuieşte în Sâncel, alături de fiica şi de ginerele său.
 
Până în acest an, „nana Ană”, cum i se spune, nu s-a confruntat cu probleme majore de sănătate, însă în septembrie ea s-a îmbolnăvit de COVID-19. 

Femeia, care era vaccinată, s-a vindecat după o perioadă de spitalizare la Spitalul Municipal Blaj, unde a fost internată împreună cu fiica ei de 80 de ani.
 
La împlinirea vârstei de 100 de ani, în urmă cu doi ani, aceasta a fost felicitată de către primarul din Sâncel, care i-a înmânat o diplomă în semn de apreciere, un buchet de flori şi un tort de ciocolată, precum şi de preotul paroh, care i-a oferit o icoană. Acum, din cauza pandemiei de coronavirus, ea nu a putut fi vizitată.

Vă mai recomandăm:

 

Eroul necunoscut al Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Ofiţerul care a asigurat protecţia celor 100.000 de participanţi

 

Casă pentru o familie cu nouă copii din Alba Iulia construită cu sprijinul unui fost revoluţionar VIDEO


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările