Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

O înmormântare încheiată cu zeci de cazuri de COVID-19 bagă o comună din Alba în carantină UPDATE

1
9 Mar 2021 12:50:25
Autor: Dorin Ţimonea
Comuna Şona din Alba ar putea intra în carantină
Comuna Şona din Alba ar putea intra în carantină

Comuna Şona din judeţul Alba ar putea intra în carantină, din cauza incidenţei mari, dar şi a condiţiilor de transmitere comunitară COVID.

UPDATE Va intra în carantină pentru 14 zile doar satul Biia, unde sunt 39 de cazuri la circa 1.100 de locuitori.  CJSU Alba a aprobat marţi hotărârea prin care a solicitat Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea ordinului comandantului acţiunii pentru instituirea pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 10 martie 2021 ora 06:00, a măsurii de carantinare a localităţii Biia.
 
”Este strict interzisă intrarea/ ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere. Circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţie de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator”, se precizează în hotărârea CJSU Alba. 
 
Textul iniţial: DSP a transmis şi primit avizul INSP pentru această măsură, iar decizia va fi luată în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. ”DSP Alba a întocmit analiza de risc, conform punctajului şi metodologiei, a fost propusă carantinarea, a fost obţinut avizul INSP favorabil”, a precizat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.
 
Incidenţa în comuna Şona este în creştere în ultimele trei zile, fiind la un nivel de 10,3 cazuri la 1.000 de locuitori. Sunt înregistrate un număr de 45 de cazuri în ultimele 14 zile.
 
Potrivit unor surse, recent, în satul Bia, mai multe persoane ar fi participat la o înmormântare, iar ulterior ar fi fost înregistrate mai multe cazuri confirmate COVID. 39 dintre cele 45 de cazuri confirmate recent sunt din acest sat. Printre persoanele infectate se află şi preotul din localitate.
 
În ultimele 24 de ore, în judeţul Alba au fost înregistrate 101 cazuri noi COVID-19, potrivit datelor transmise de DSP Alba marţi, 9 martie. De la începutul pandemiei, în judeţul Alba, 16.272 de persoane au fost confirmate pozitiv. Dintre acestea, 14.811 de persoane au fost declarate vindecate şi s-au înregistrat 438 decese.
 
Luni, în Alba au fost prelucrate 672 de probe (351 de probe la SJU si 321 la DSP). Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 17.6052. Rata incidenţei la nivel judeţean este de 2,24, fiind înregistrate 845 de cazuri în ultimele două săptămâni.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Bărbatul care l-a ameninţat cu moartea pe Raed Arafat, internat forţat după şase luni la Psihiatrie

 

Ordonanţa 114 a majorat artificial costul Transalpinei de Apuseni cu 6,6 milioane de lei. Actul, emis de Guvernul Dăncilă

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

cuore hombra
9.03.2021, 13:24:18

unde nu-i cap, vai de caciula...

Modifică Setările