Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

O pierdere de vaccin şi nicio reacţie adversă, în prima zi a campaniei de imunizare a cadrelor medicale din Alba

0
4 Jan 2021 21:59:44
Autor: Dorin Ţimonea
Cadru medical vaccinat la spitalul din Aiud
Cadru medical vaccinat la spitalul din Aiud

Nicio reacţie adversă nu a fost raportată în prima zi a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în judeţ, când au fost imunizate 364 de cadre medicale.

A fost înregistrată o pierdere de vaccin la spitalul din Alba Iulia, potrivit unui comunicat transmis, luni seara, de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.
 
"În prima zi de vaccinare anti-COVID, în judeţul Alba s-au vaccinat 364 de persoane din sistemul medical. Având în vedere numărul mare al persoanelor care au ales să se vaccineze, dar şi faptul că până la acest moment nu au fost raportate reacţii adverse şi a existat o singură pierdere de vaccin, prima zi de vaccinare anti-COVID în judeţul Alba poate fi considerată un succes", se menţionează în comunicatul citat.
 
Explicaţia DSP Alba cu privire la pierderea de vaccin: Conţinutul dintr-o doză se diluează cu 1,8 ml de ser şi rezultă 5 vaccinuri. Azi, la SJU, întrucât unele persoane înscrise pentru vaccinare au fost respinse pentru că acestea îşi făcuseră vaccinul antigripal în luna decembrie şi nu trecuse o lună de la vaccinare, a rămas dintr-o doză 0,3 ml, adică un vaccin diluat şi neutilizat. Acesta a fost raportat ca pierdere, potrivit procedurii de raportare.
 
La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia s-au vaccinat 124 de persoane şi a fost raportată "o pierdere de vaccin", iar pentru marţi s-au programat alte 160 de persoane. La Spitalul Municipal Aiud s-au vaccinat 60 de persoane, pentru marţi fiind programate alte 60 de cadre medicale, la Spitalul Municipal Blaj s-au vaccinat 40 de persoane, iar marţi şi miercuri sunt programate să se vaccineze 85 de cadre medicale.
 
La Spitalul Municipal Sebeş s-au vaccinat 20 de persoane, iar marţi şi miercuri sunt programate 70 de persoane. La spitalele din Abrud s-au vaccinat 40 de persoane, iar pentru marţi nu există programări, la cel din Cugir au fost vaccinate 20 de persoane şi marţi sunt programate să se vaccineze 25 de persoane.
 
În ceea ce priveşte Spitalul Orăşenesc Câmpeni, s-au vaccinat 35 de persoane şi la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni, 25 de persoane. Având în vedere ritmul de vaccinare, se estimează ca la sfârşitul săptămânii să fie lansată o nouă comandă pentru o a doua tranşă de vaccin, transmite DSP Alba. Instituţia a recepţionat duminică 975 de doze de vaccin marca Pfizer, sub forma a 195 de flacoane.
 
Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, Dan Crainic, şeful UPU, Aurel Crişan, şi asistenta-şefă a Secţiei de Boli Infecţioase, Marcela Vîlcan, s-au numărat printre primele persoane vaccinate împotriva COVID-19 în Alba, judeţ în care campania de imunizare a debutat luni.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Cum au reuşit doi fraţi din Aiud să păstreze intact 14 ani un brad natural de Crăciun FOTO

 

Asistentă de la spitalul din Alba Iulia despre noul vaccin: ”Am aşteptat cu emoţie această zi. Am zărit şi luminiţa mult aşteptată de la capătul tunelului”   


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările