Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

O singură reacţie adversă, în a doua zi de vaccinare a cadrelor medicale din Alba. Peste 650 de persoane, imunizate

0
6 Jan 2021 10:42:00
Autor: Dorin Ţimonea
În Alba au ajuns în total 630 de doze de vaccin
În Alba au ajuns în total 630 de doze de vaccin

Un număr de 290 de persoane din sistemul medical din Alba s-au vaccinat în a doua zi a campaniei de vaccinare anti-COVID. DSP Alba a recepţionat şi distribuit a doua tranşă de vaccin

Potrivit datelor transmise de centrele de vaccinare nici o doză nu a fost irosită. În primele două zile, au fost vaccinate un total de 654 de cadre medicale.
 
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia au fost imunizate ieri 125 de cadre medicale (miercuri sunt programate să se vaccineze 180 de persoane).

La Spitalul Municipal Aiud s-au vaccinat  60 de persoane (miercuri sunt programate 77 de persoane); Spitalul Municipal Blaj - 40 de persoane iar miecuri sunt programate să se vaccinez alte 40. Dintre persoanele vaccinate luni la Blaj, una a prezentat cefalee şi dureri musculare care au cedat însă la analgezice.
 
La Spitalul Municipal Sebeş s-au vaccinat marţi 35 de persoane iar pentru miercuri, 6 ianuarie, sunt programate alte 35; la Spitalul Orăşenesc Cugir s-au înregistrat marţi 30 de vaccinări, alte 30 de persoane fiind programate pentru azi. La Abrud şi Câmpeni ieri nu au avut loc vaccinări anti-COVID. La Spitalul Orăşenesc Câmpeni sunt progranate să se imunizeze miercuri 5 persoane.
 
Având în vedere ritmul susţinut de vaccinare de la nivelul judeţului, ieri a fost lansată o nouă comandă iar azi-noapte la ora 3.00 la DSP Alba a sosit a doua tranşă de vaccinuri anti-COVID marca Pfizer. Este vorba despre 131 de flacoane totalizând 655 de doze ce vor fi utilizate tot pentru prima fază a vaccinării, dedicată personalului medical.
 
Distribuţia acestora către centrele de vaccinare a început azi-noapte şi s-a încheiat în această dimineaţă, astfel: Spitalul de Urgenţă Alba Iulia – 320 de doze;Spitalul Municipal Aiud – 105 doze; Spitalul Municipal Blaj – 90 de doze; Spitalul Municipal Sebeş – 85 de doze; Spitalul Orăşenesc Cugir – 30 de doze; Spitalul Orăşenesc Câmpeni – 15 doze; Spitalul Orăşenesc Abrud – 10 doze.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Cum au reuşit doi fraţi din Aiud să păstreze intact 14 ani un brad natural de Crăciun FOTO

 

Asistentă de la spitalul din Alba Iulia despre noul vaccin: ”Am aşteptat cu emoţie această zi. Am zărit şi luminiţa mult aşteptată de la capătul tunelului”  

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările