Pacienţi confirmaţi cu COVID-19, evaluaţi zilnic la Spitalul Judeţean Alba. Cum se derulează procedura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţia ATI a spitalului din Alba Iulia
Secţia ATI a spitalului din Alba Iulia

Pacienţii confirmaţi cu COVID-19, care nu se află în stare gravă şi nu necesită internare continuă, pot beneficia de evaluarea medicală a stării de sănătate, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Evaluarea medicală a pacienţilor diagnosticaţi cu noul coronavirus, în timpul evoluţiei boli, se realizează după o programare prealabilă la nr. de telefon 0762 471 617 (planificările se fac de luni până vineri, între orele 8.00 – 10.00).

În contextul creşterii numărului de îmbolnăviri, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a decis să extindă, de la 1 octombrie, programul evaluărilor medicale a pacienţilor bolnavi cu COVID-19 (programarea prealabilă este obligatorie. Cu ocazia programării, pacienţii vor primi toate informaţiile necesare).

Astfel, evaluările medicale pentru pacienţii confirmaţi cu COVID-19 se fac prin internare de zi, în fiecare zi, începând cu ora 15.00 (şi până seara, în funcţie de caz), însă programarea prealabilă este obligatorie. La prezentare, pacienţii trebuie să aducă biletul de trimitere de la medicul de familie.

Când este necesară evaluarea?

În cazul în care prezentaţi o formă simptomatică a bolii sau vă cunoaşteţi cu boli asociate, consultaţi-vă cu medicul de familie privind necesitatea de a vă programa pentru evaluare. Dacă medicul dumneavoastră de familie consideră că este necesar să faceţi evaluarea, este bine să vă programaţi încă din primele zile. Dacă totuşi simţiţi că starea dumneavoastră de sănătate se agravează, apelaţi 112 pentru a vă trimite un echipaj de ambulanţă în vederea prezentării în cel mai apropiat serviciu UPU/CPU.

Ce presupune activitatea de evaluare?

• analize de sânge pentru a evalua impactul pe care îl are virusul asupra organismului: analize de sânge (hemoleucogramă, teste biochimice, teste de coagulare, teste de inflamaţie), electrocardiogramă;

• radiografie pulmonară, pentru a identifica o posibilă afectare a plămânilor.

• consultaţie medicală.

Medicii de familie ai pacienţilor vor primi biletele de externare ce conţin rezultatele şi recomandările medicale în urma evaluării, prin mijloace electronice (de regulă prin e-mail).

Nu este obligatorie internarea

Internarea continuă într-un spital/secţie COVID nu este obligatorie, însă, în funcţie de simptomele prezentate şi de starea dumneavoastră de sănătate, medicul de specialitate sau medicul de familie vă poate recomanda internarea.

”Ţineţi legătura cu medicul dumneavoastră de familie şi respectaţi recomandările acestuia. Internarea în spital este recomandată în situaţia formelor medii sau severe ale bolii (cu afectarea pulmonară-pneumonie) care, deşi nu sunt atât de frecvente, pot să conducă la agravarea bruscă a stării de sănătate sau în situaţia în care pacientul are boli asociate, ce pot constitui factori de risc privind deprecierea stării de sănătate. În aceste situaţii internarea este necesară pentru a primi tratamentul corespunzător şi pentru a vă putea urmări pas cu pas evoluţia”, au transmis reprezentanţii unităţii sanitare.

Pacienţii vor primi toate informaţiile suplimentare la numărul de telefon 0762 471 617 la care se realizează şi planificările.

Vă mai recomandăm:

 

„Întindeam mâinile spre medici să mă salveze”. Mesajul unei femei de 33 de ani cu COVID-19, însărcinată, aflată la un pas de moarte

 

Disputa în instanţă pentru sintagma „100% natural” de pe o etichetă de miere. De ce a pierdut OPC procesul

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite