Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Pagube de peste 18,8 milioane lei după inundaţiile produse la sfârşitul lunii iulie în Alba

0
7 Aug 2020 20:14:51
Autor: Dorin Ţimonea
Inundaţiile au provocat pagube foarte mari în Alba
Inundaţiile au provocat pagube foarte mari în Alba

Peste 18,8 milioane de lei reprezintă valoarea totală a pagubelor produse în luna iulie în mai multe localităţi din Alba, ca urmare a precipitaţiilor abundente. Mai mult de 12,2 milioane de lei, reprezintă pagubele înregistrate în comuna Ighiu.

Potrivit unui raport de sinteză al Instituţiei Prefectului Alba, citat de Agerpres, în intervalul 17-23 iulie s-au produs creşteri semnificative ale nivelurilor şi debitelor cursurilor de apă, iar pe anumite areale au avut loc scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe unele cursuri necodificate şi nesupravegheate hidrometric.
 
"Cantităţile de precipitaţii căzute în cele 7 zile au depăşit de 1,3-2 ori precipitaţiile lunare multianuale caracteristice pentru luna iulie la majoritatea posturilor din administrare", menţionează sursa citată.
 
Drept consecinţe ale acestor fenomene, s-au produs pagube în 21 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, inclusiv în oraşele Alba Iulia, Aiud şi Sebeş. Valoarea totală a pagubelor se ridică la suma de 18.813.000 lei, potrivit situaţiei întocmite în urma deplasării în teren a comisiilor de specialitate numite prin ordinul prefectului.
 
Comuna Ighiu, cu localităţile Ighiel, Ighiu, Şard şi Ţelna, a fos cea mai afectată, valoarea pagubelor depăşind 12,2 milioane de lei. Urmează comuna Stremţ, unde revărsarea râului Geoagiu şi scurgerile de pe versanţi au provocat pagube de peste 1,1 milioane de lei.
 
Tot la peste 1,1 milioane de lei se ridică şi valoarea pagubelor produse de calamităţile naturale în intervalul menţionat în Întregalde, în satele Ghioncani, Ivăniş, Întregalde, Modoleşti şi Tecşeşti.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii