Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Patru containere modulare de la Rezervele Statului pentru Ambulanţa Alba şi spitalul din Blaj

0
19 Sep 2020 19:38:20
Autor: Dorin Ţimonea
Containere modulare
Containere modulare

Guvernul a aprobat în şedinţa de săptămâna trecută scoaterea din rezervele de stat şi acordarea ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, a 4 containere modulare.

Containerele sunt destinate protecţiei populaţiei şi asigurării asistenţei medicale necesare în tratamentul pacienţilor bolnavi de COVID-19 de către Serviciul de Ambulanţă Judeţean Alba şi Spitalul Municipal Blaj.

Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale va pune la dispoziţia Serviciului de Ambulanţă Judeţean Alba 3 construcţii din elemente modulate uşoare, 12 paturi cu saltelele şi păturile aferente, 24 de cearşafuri şi 12 feţe de pernă, valoarea totală a acestora depăşind uşor suma de 50.800 de lei. 

De asemenea, Spitalul Municipal Blaj va primi un container modular, cu 4 paturi cu saltelele şi păturile aferente, 8 cearşafuri şi 4 feţe de pernă, valoarea totală a acestora apropiindu-se de 17.000 de lei. Distribuţia bunurilor se va face de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin grija Instituţiei Prefectului Alba.

După încetarea efectelor epidemiei determinate de coronavirusul SARS-CoV-2, bunurile menţionate, dacă nu vor trebui dezinfectate sau decontaminate, vor rămâne la dispoziţia Instituţiei Prefectului Alba şi urmează să fie folosite pentru protecţia populaţiei afectate în cazul apariţiei altor situaţii de urgenţă pe raza judeţului, cu menţinerea destinaţiei produselor acordate ca ajutor umanitar intern de urgenţă, cu titlu gratuit, din rezervele de stat. 

Vă mai recomandăm:

FOTO Au început lucrările pe lotul 2 al Transalpinei de Apuseni. Utilajul uriaş adus de constructor pentru a freza drumul

 

Antrenor de tenis, judecat pentru că a violat cu degetul o minoră de 11 ani. Decizia dură pronunţată de prima instanţă


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările