Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Patru culegători de ciuperci rătăciţi în masivul Şureanu căutaţi de jandarmi  şi salvamontişti

0
26 Oct 2014 19:28:29
Autor: Dorin Ţimonea
Cei 4 culegători de ciuperci s-au rătăcit în masivul Şureanu
Cei 4 culegători de ciuperci s-au rătăcit în masivul Şureanu

Serviciul Public Judeţean Salvamont Alba a fost solicitat să intervină, duminică seara, în jurul orei 18.00 pentru recuperarea a patru bărbaţi care s-au rătăcit pe munte, în zona Munţilor Şureanu, din judeţul Alba.

UPDATE: După mai bine de trei ore de căutare cei patru bărbaţi din Alba, care s-au rătăcit în Munţii Şureanu au fost găsiţi salvamontişti şi jandarmi montani. Cei doi bărbaţi, unul de aproximtiv 45 de ani şi bătrânul de 75 de ani, care au fost blocaţi într-o zonă izolată au fost găsiţi cu o jumătate de oră mai devreme o jumătate de oră. Din fericire niciunul dintre bărbaţi nu a păţit nimic.
 
Din primele informaţii oferite de şeful Salvamont Alba, Lucian Forda apelul a fost făcut chiar de una dintre persoanele care s-a pierdut în munţi, iar în momentul de faţă 5 salvamontişti şi 4 jandarmi montani au plecat în căutarea lor. Potrivit şefului Salvamont, bărbaţii au plecat la cules de ciuperci, iar la un moment dat s-au despărţit în echipe. Printre cei rătăciţi se află şi un bărbat în jurul vârstei de 75 de ani, care a ajuns într-o zonă greu accesibilă. Lucian Forda a spus că în zona unde s-au pierdut nu a nins, dar este foarte frig şi riscă să intre în şoc hipotermic.
 
Duminică în jurul 18.00, un apel a fost făcut către Serviciul Public Judeţean Salvamont Alba, prin care un bărbat a anunţat că împreună cu alte trei persoane s-a rătăcit în zona munţilor Şureanu. Aceştia au plecat din timpul zilei la cules de ciuperci şi s-au despărţit în echipe de câte doi. Potrivit şefului Serviciului Salvamont Alba, cel mai în vârstă are 75 de ani, şi împreună cu un alt bărbat sunt blocaţi, într-o zonă destul de izolată.
 
„Se intervine în în căutarea a patru persoane care s-au rătăcit în zona Şureanu. Cinci salvamontişti şi patru jandarmi montani au plecat în căutarea lor. Probabil căutarea va dura totaă noaptea. Arealul de căutare este destul de vast. Nu a nins în zona unde se află ei, dar este destul de frig, iar persoanele rătăcite riscă să intre în şoc hipotermic”, a afirmat Lucian Forda.
 
FOTO Tabere educaţionale în zona Frumoasa din Munţii Sebeşului pentru 160 de elevi din patru judeţe
 
„Caravana Frumoasa“ în 24 de localităţi din Munţii Şureanu cuprinse în sit-uri Natura 2000

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările