Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Persoană din Ocna Mureş care nu a respectat izolarea la domiciliu, plasată sub pază militară în carantină

0
26 Mar 2020 14:51:42
Autor: Dorin Ţimonea
Poliţia din Alba asigură respectarea legislaţiei în perioada de urgenţă
Poliţia din Alba asigură respectarea legislaţiei în perioada de urgenţă

O persoană din Ocna Mureş care nu a respectat măsura izolării la domiciliu a fost plasată în carantină pentru 14 zile.

”Astăzi 26 martie 2020 a fost depistată o persoană din Ocna Mureş, sat Cisteiu de Mureş , care nu a respectat regimul de izolare la domiciliu. Persoana a fost dusă în carantină la Aiud sub pază militarizată.
 
Facem apel către toţi locuitorii oraşului de a respecta întocmai regimul deplasărilor, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte, pentru a evita sancţiunile care se impun în astfel de situaţii.
 
De asemenea facem un apel către persoanele aflate în regim de izolare la domiciliu de a respecta condiţiile impuse pentru a evita situaţii neplăcute şi rigorile legii”, a transmis primarul oraşului Ocna Mureş, Silviu Vinţeler.

Persoana respectivă s-a ales şi cu un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Joi, 26 martie, un număr de 143 persoane din Alba erau în carantină, iar 1.690 de persoane sunt izolate la domiciliu. Alte 534 de persoane sunt ieşite din izolare. 
 
În ultimele 24 de ore, 267 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi 42 poliţişti locali au desfăşurat misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare  în cazul a 910 persoane, iar începând cu ora 12,00, echipaje mixte de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au efectuat o acţiune pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţa Militară nr. 3 din 24.03.2020. Ca urmare a acţiunii au fost aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 40.000 lei, pentru nerespectarea dispoziţiilor Ordonanţei Militare nr. 3 din 2020.  
 
De asemenea, 124 efective ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba au fost angrenate miercuri 25 martie a.c.,  în misiuni de combatere şi prevenire a epidemiei de coronavirus, aplicând 12 sancţiuni: 6 avertismente şi 6 amenzi contravenţionale  pentru nerespectarea dispoziţiilor Ordonanţei Militare nr. 3 din 24.03. 2020. Dintre acestea 11 sancţiuni au fost acordate pe raza municipiului Sebeş şi un avertisment în comuna Şugag. 

Citiţi şi:

 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii