Peste 10.000 de vizitatori aşteptaţi la Sărbătoarea Mierii de la Blaj, cel mai mare târg apicol din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În fiecare an la Blaj are loc cel mai mare târg apicol din România
În fiecare an la Blaj are loc cel mai mare târg apicol din România

Peste 10.000 de vizitatori sunt aşteptaţi, sâmbătă şi duminică, 25 şi 26 martie 2017, la cel mai mare târg apicol din România, unde şi-au anunţat prezenţa 150 de producători, expozanţi şi invitaţi, din 20 de ţări.

Ajunsă la ediţia a X-a, „Sărbătoarea Mierii” 2017 vine cu numeroase noutăţi şi surprize dulci, sobrietatea conferinţelor pe teme de miere fiind însoţită de veselia şi farmecul pe care îl oferă programele speciale pentru tineret şi cei mici şi atmosfera de târg de primăvară. Deschiderea oficială a târgului apicol va avea loc sâmbătă, 25 martie, la ora 10.00, pe scena amplasată în Piaţa 1848, locul care va găzdui marea majoritate a manifestărilor. Organizatorii au pregătit un program special în acest an, care să vină în întâmpinarea tuturor celor care vor vizita cel mai mare târg apicol din România.

„Este o ediţie jubiliară, în care am încercat să venim cu câteva noutăţi şi surprize plăcute pentru toţi cei care participă, fie că sunt doar simpli vizitatori, fie producători interesaţi de ultimele descoperiri tehnice în acest domeniu sau dornici de schimburi de experienţă cu colegii lor din alte ţări. Sunt foarte bucuros că, pentru prima dată la târgurile de acest profil din România, va fi prezent preşedintele Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor de Apicultori (APIMONDIA), Philip McCabe, un fapt care ne onorează şi spune multe despre evenimentul pe care-l organizăm la Blaj în fiecare an. Sper ca toţi cei care participă la Sărbătoarea Mierii să petreacă un timp plăcut, să se bucure din plin de programul pe care îl propunem şi să nu părăsească cu mâna goală târgul, pentru că oferta expozanţilor este generoasă şi de calitate”, a declarat Victor Mateş, manager Apidava Blaj.

De asemenea, autorităţile locale au pregătit oraşul pentru ca acesta să-şi întâmpine oaspeţii cu „braţele deschise” la sfârşitul acestei săptămâni, iar şederea să fie plăcută la manifestarea care deschide, tradiţional, evenimentele în aer liber din Blaj. „Pentru noi, Sărbătoarea Mierii reprezintă o manifestare deja consacrată, tradiţională, un vector de imagine important al comunităţii noastre, care se înscrie în linia promovată de administraţia locală, de a găzdui, anual, mai multe evenimente de înaltă ţinută, de un nivel calitativ ridicat, care să satisfacă aşteptările unei zone aflate în plină dezvoltare. Le spun de pe acum bun venit oaspeţilor noştri şi sper ca vremea să ţină cu noi, astfel încât să ne bucurăm deplin de prima manifestare, în aer liber, din acest an”, afirmă şi primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Pentru organizarea „Sărbătorii Mierii” 2017, Consiliul Local Blaj a alocat, din bugetul local, suma de 25.000 de lei. Pentru buna desfăşurare a evenimentului, în zona acestuia, vor fi instituite restricţii de circulaţie, valabile în perioada 24 martie, ora 12.00 – 26 martie, ora 22.00. Astfel, circulaţia rutieră a autovehiculelor va fi interzisă, în această perioadă, pe străzile Piaţa 1848, Astra, Timotei Cipariu, Petru Pavel Aron şi Mitropolit Vancea. „Sărbătoarea Mierii” va avea cele trei secţiuni consacrate: târgul cu vânzare pentru produse apicole, miere şi produse apiterapeutice, produse tradiţionale româneşti sau certificate ecologic, secţiunea de comunicări ştiinţifice şi business şi programul artistic.

Vor fi organizate conferinţe pe teme apicole, susţinute atât de lectori din România, cât şi din alte ţări (Irlanda, Polonia, Turcia), precum şi o secţiune „business to business”, sâmbătă de la ora 15.00. În această zonă, va putea fi vizionată şi o inedită expoziţie de pictură pe teme apicole, la care vor putea fi admirate lucrări aduse de producătorii japonezi, precum şi realizate de cei mai talentaţi copii din Blaj.

Citiţi şi:

„Doamna Adi“, învăţătoarea din Apuseni care predă, de 18 ani, simultan la patru clase: „Nu mi-am căutat împlinirea în a avea rezultate deosebite şi laude“

Ziarul britanic The Times a scris în 1785 despre Horea, conducătorul Răscoalei ţărăneşti: „Un desperado îndrăzneţ“

Peştera Dâmbău, grota din Apuseni unde se găseşte „laptele de munte“

Povestea constructorului din Sebeş pasionat de bucătărie: „După 10 ore pe şantier, schimb salopeta cu şorţul“

Cum să faci o excursie deosebită cu un buget minim. Sfaturile „Iuliei din Alba Iulia“, tânăra care-şi povesteşte aventurile din diverse colţuri ale lumii

Crucile de piatră monumentale ridicate de moţi în Munţii Apuseni în urmă cu peste 200 de ani. Cum se ajunge la ele

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite