Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Peste 160 de acţiuni de control în Alba pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Amenzi de aproape 10.000 de lei

0
11 Jul 2020 15:12:02
Autor: Dorin Ţimonea
Echipele de control au vizitat peste 160 de locaţii
Echipele de control au vizitat peste 160 de locaţii

Controalele în sistem integrat, efectuate sub autoritatea prefectului, au fost intensificate. Vineri, 10 iulie, în Alba, au fost verificate 162 de locaţii si au fost aplicate 28 de amenzi.

La controale au participat 258 de angajaţi ai instituţiilor cu atribuţii de verificare modului de respectare a măsurilor de protecţie sanitară şi a celor de distanţarea socială, pentru prevenirea răspândirii noului coronovirus. 
 
S-au efectuat activităţi de verificare în zonele aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri, terase, zone de agrement, precum şi în trafic - în acest caz fiind vizat transportul public de persoane.
 
Au fost controlaţi 162 de agenţii economici cu privire la respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi a celor de distanţarea socială, în zonele aglomerate de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Alba.
 
De asemenea, au fost verificate 167 de mijloacele de transport în comun, pentru conştientizarea  cetăţenilor cu privire la importanţa respectării regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.
 
În urma controalelor au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, in valoare de 9.900 de lei, din care 7 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, potrivit Legii 55/2020, 3 pentru fapte de natură economică şi 18 la Legea 61/1991 privind liniştea publică. 
 
”Facem apel la cetăţeni să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică, pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur şi le reamintim că purtarea măştii de protecţie este obligatorie în spaţiile publice închise şi în mijloacele de transport în comun. Agenţilor economici care deţin terase le reamintim faptul că trebuie să asigure mijloace de protecţie pentru angajaţi, dezinfectarea spaţiilor şi o distanţă de doi metri între mese”, a transmis IPJ Alba.

Citiţi şi:

 

FOTO Grădina urbană de la Alba Iulia. Primăria a demarat proiectul amenajării unui parc pe o suprafaţă de 2 hectare

 

VIDEO Soţ şi soţie reţinuţi de poliţişti pentru delapidare şi înşelăciune cu prejudiciu de peste 1 milion de lei

 

FOTO VIDEO „Povestea cu Lavandă” de la Stremţ. Colţul de natură colorată, unde te încarci cu energie pozitivă


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii