Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Peste 260 de metri cubi de material lemnos în valoare de 50.000 de lei, vândut cu acte ilegale. Decizia Poliţiei

0
7 Aug 2020 19:54:03
Autor: Dorin Ţimonea
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Peste 260 metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi valoric de poliţişti din Alba în urma unor acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialişti silvici, au efectuat un control în fondul forestier proprietate publică, având ca scop verificarea modului de eliberare şi completare a documentelor de provenienţă şi însoţire a materialelor lemnoase de către emitenţi.
 
"Astfel, poliţiştii au constatat faptul că un agent economic din comuna Valea Lungă ar fi emis mai multe avize de însoţire a mărfii, pentru cantitatea de 238,9 metri cubi de material lemnos, din alte locuri decât cele corespunzătoare provenienţei reale", se menţionează într-un comunicat al IPJ Alba.
 
Agentul economic a fost sancţionat contravenţional, iar complementar s-a dispus confiscarea valorică a celor 238,9 de metri cubi de material lemnos.
 
De asemenea, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, ai Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, împreună cu specialişti silvici, au constatat că la o societate comercială din Aiud, specializată în depozitarea, prelucrarea şi comercializarea lemnului, între stocul faptic şi cel scriptic al materialului lemnos există o diferenţă de 21,61 metri cubi.
 
Şi în acest caz, societatea comercială a fost sancţionată contravenţional şi s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos. Valoarea totală a materialului lemnos confiscat este de circa 50.000 de lei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii