Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Peste 3000 de tablete, distribuite elevilor din Alba prin programul naţional ”Şcoala de acasă”

0
23 Nov 2020 17:37:37
Autor: Dorin Ţimonea
Tabeletele au fost distribuite elevilor din judeţul Alba
Tabeletele au fost distribuite elevilor din judeţul Alba

Peste 3.000 de tablete vor ajunge la elevi din judeţul Alba în cadrul programului naţional ”Şcoala de acasă”, majoritatea fiind destinate şcolarilor din mediul rural

"Azi, 23.11.2020, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a distribuit 3.225 de tablete unităţilor de învăţământ din judeţul Alba, în cadrul programului naţional al MEC 'Şcoala de acasă'. Dintre acestea, peste 1.100 au fost distribuite şcolilor din mediul urban, iar peste 2.000, şcolilor din mediul rural", a transmis luni, 23 noiembrie, Inspectoratul Şcolar Alba.
 
Reprezentanţii ISJ precizează că numărul de dispozitive necesar fiecărei unităţi de învăţământ a fost stabilit de către conducerile acestora şi a fost transmis către Inspectorat în aplicaţia SIIIR.
 
Totodată, la nivelul ISJ Alba se află în procedură de licitaţie achiziţionarea a încă 650 de tablete pentru asigurarea participării tuturor elevilor la învăţământul on-line.
 
Programul "Şcoala de acasă" prevede şi criteriile de repartizare a dispozitivelor electronice cu conexiune la internet. Astfel, beneficiarii programului trebuie să fie elevi din învăţământul primar, gimnazial şi secundar, forma de învăţământ de zi cu frecvenţă (clasa pregătitoare, clasele I-XII, şcoala profesională), înmatriculaţi, la început de an şcolar, în unităţi de învăţământ de stat, proveniţi din medii defavorizate.
 
Criteriile specifice pentru selecţia beneficiarilor programului sunt: elevii ale căror familii nu deţin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet, elevii care nu deţin în folosinţă personală un dispozitiv electronic cu conexiune la internet, respectiv elevii de cetăţenie română care s-au întors pe teritoriul României de la declanşarea pandemiei de COVID-19 şi care nu au posibilitatea de a dispune de un dispozitiv electronic cu conexiune la internet. 

Vă mai recomandăm şi:

 

Moartea stupidă a unei poliţiste la doar 42 de ani. A fost strivită de maşina pe care o lăsase neasigurată în pantă

 

O poveste greu de citit. Lupta cadrelor medicale cu COVID-19. Mărturia unei asistente care şi-a văzut colegii infectaţi

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările