Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

PNL Alba demarează operaţiunea de schimbare din funcţii a viceprimarilor: prima modificare, la Primăria Alba Iulia

0
13 Jan 2015 20:53:40
Autor: Dorin Ţimonea
Consilierul Gabriel Pleşa ar putea fi noul viceprimar al municipiului Alba Iulia
Consilierul Gabriel Pleşa ar putea fi noul viceprimar al municipiului Alba Iulia

Noul PNL Alba demarează operaţiunea de schimbare din funcţii a viceprimarilor în Consiliile locale unde are majoritate, după fuziunea dintre vechiul PNL şi PDL. La Alba Iulia, consilierul local PNL Gabriel Pleşa a primit propunerea de a lua locul actualului viceprimar Dorin Şerdean de la PPDD.

”Mi s-a făcut propunerea. Analizez. Discut cu ai mei de la partid dacă este OK. Nu am dat niciun fel de OK în sensul acesta. O astfel de numire nu este pe şedinţa de joi (n. red. 15 ianuarie). Este o şedinţă extraordinară, ceva tot pe buget. Eu am promis, în momentul în care este o chestie clară, nu sunt genul să nu ies, în public, să spun”, a afirmat Gabriel Pleşa, citat de ziarulunirea.ro.
 
Rste posibil ca Gabriel Pleşa să nu vrea să renunţe la postul de director al Electrica Serv Alba, pentru funcţia de viceprimar. Schimbarea lui Şerdean este doar o formalitate deoarece, în prezent, PNL are 14 consilieri, PSD – 5, iar PPDD – 2. PNL Alba mai are majoritate şi poate schimba viceprimarii la Cîmpeni, Aiud, Cugir, Baia de Arieş, dar şi în mai multe comunde din judeţ.
 
În luna august 2014, copreşedintele noului PNL Alba, Mircea Hava, a declarat că vor fi schimbări de viceprimari PSD şi PPDD în toate localităţile unde PDL şi PNL deţin majoritatea. Hava a afirmat că aceste schimbări nu vor fi realizate rapid, prioritatea fiind, atunci, câştigarea alegerilor prezidenţiale. 
”Nu este normal undeva unde avem majoritate să rămână un viceprimar pesedist. Vom face această schimbare şi la Alba Iulia. O să vedem, când, dar o vom face cu cap. Nu asta aşteaptă oamenii de la noi, să schimbam acum un viceprimar. Oamenii aşteaptă altceva de la noi. Unii colegi doresc să se facă repede, dar le-am cerut să aibă răbdare”, a spus atunci Mircea Hava. Dorin Şerdean a dus negocieri atât cu PSD cât şi cu noul PNL, însă a dorit să rămână fidel partidului care l-a propulsat în viaţa politică.
 
VIDEO Viceprimarul PPDD din Alba Iulia va fi demis din funcţie. ACL schimbă toţi viceprimarii PSD unde are majoritate
 
Mircea Hava şi Teodor Atanasiu, cei mai influenţi politicieni din Alba. Adversarii îi cataloghează ”baroni locali”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările