Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

PNL câştigă două oraşe importante din Apuseni. Prezenţă uriaşă la vot în capitala Ţării Moţilor

0
28 Sep 2020 09:04:04
Autor: Dorin Ţimonea
Cristian Albu şi Cristian Paşca sunt noii primari de la Abrud şi Câmpeni
Cristian Albu şi Cristian Paşca sunt noii primari de la Abrud şi Câmpeni

PNL Alba a câştigat două dintre oraşele din Munţii Apuseni, aflate până acum în administrarea PSD. Cea mai grea bătălie s-a dat la Câmpeni.

Candidatul PNl Cristian Dan Paşca va fi primarul oraşului Câmpeni pentru următorii patru ani. La a doua încercare, Paşca l-a surclasat pe primarul în exerciţiu, Ioan Călin Andreş (PSD), cu circa 250 de voturi.
 
La Câmpeni, capitala Ţării Moţilor, s-a dat una dintre cele mai dure bătălii electorale din Alba. Mobilizarea electoratului este ilustrată şi de prezenţa foarte mare la vot, de 67,9%. Au votat 4.290 de persoane dintre cei 6.318 de pe lista electorală permanentă.
   
PSD Alba primeşte astfel o lovitură în unul dintre fiefurile în care deţineau supremaţia. Călin Andreş a fost primar timp de trei mandate, dintre care unul sub sigla PNL.
 
O surpriză mare s-a înregistrat şi în oraşul Abrud. Cristian Alexandru Albu, candidatul PNL, a obţinut fotoliul de primar cu o diferenţă de circa 20 de voturi faţă de următorul contracandidat, după numărătoarea paralelă. Albu l-a învins pe Nicolae Simina de la PSD. La Abrud au votat 2.344 de persoane, reprezentând un procent de 52% dintre alegători.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările