Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Premierul Victor Ponta, aşteptat cu proteste la Alba Iulia. Congresul PSD, transmis în direct

0
12 Sep 2014 14:34:22
Autor: Dorin Ţimonea
Ponta, întâmpniat la Alba Iulia cu celebra barcă pneumatică
Ponta, întâmpniat la Alba Iulia cu celebra barcă pneumatică

Prezenţa premierului Victor Ponta la Alba Iulia unde primeşte, vineri, validarea Congresului Naţional al partidului pentru candidatura la prezindenţiale nu a rămas fără răspuns din partea opoziţiei. Aproximativ 150 de membri ai PNL şi PDL (ACL) Alba au participat la un marş spontan prin centrul oraşului în semn de protest faţă de poziţia adoptată în ultimii ani de Guvern faţă de judeţul Alba şi oraşul Alba Iulia.

UPDATE Vieprmierul Liviu Dragnea a comentat după Congresul PSD protestul de la Alba Iulia: ”În primul rând mă aşteptam de la Mircea Hava să trimită mai mulţi PDL-işti. Înseamnă că a îmbătrânit. Dacă nu a putut decât 100 (…) Eu îl ştiu de mult pe Mircea Hava, se pare că îmbătrâneşte. Nu am mai vorbit cu el de mult. Brusc au venit acolo 100 de inşi în faţa sediului PSD. Dacă ştiam le dădeam şi adeziuni. Nu sunt genul arogant dar noi aşa am reacţionat. Acolo unde o să-şi ţină ei congresul nu o să facem aşa ceva. Cred că suntem cam depăşiţi totuşi în 2014, ar trebui să lăsăm oamenii să discearnă, sau poate asta nu vor. Dacă lăsăm posibilitatea cetăţenilor să analizeze cu atenţie atunci chiar s-ar putea să aibă o problemă, să vadă cât de goi sunt”, a spus Liviu Dragnea, .
 
La marş au participat de la membri simpli şi până la senatorul PDL Alexandru Pereş. Participanţii au defilat prin centrul oraşului, prin apropierea sediului PSD Alba purtând două bărci pneumatice, pancarte şi tricouri cu lozinci împotriva premierului. Protestul s-a desfăşurat fără incidente, existând doar un moment de huiduieli atunci când mai multe persoane din clădirea unde este sediul PSD Alba au ieşit pe geam.
 
Evenimentul a fost iniţiat de primarul comunei Şpring, Daniel Rusu, care, însă, a renunţat vineri la autorizaţia obţinută. În aceste condiţii, jandarmii au încercat să îi convingă pe participanţi că protestul a devenit ilegal, însă aceştia nu au renunţat şi au transmis că vor mărşălui în linişte şi nu vor deranja restul participanţilor la trafic. Pe una dintre bărcile penumatice a fost lipit celebrul slogan ”Tu ce faci, fă Doina, aicea?” şi a fost umplută cu popcorn. Alte slogane folosite de participanţia u fost: ”Ponta fură alegerile”, ”Ponta eşti mândru de Alba? Zero lei pentru Ziua Naţională a României”, ”Taxe şi impozite în loc de locuri de muncă”, ”Avem teză de doctorat şi noi nu am plagiat. Tu, Ponta?”.
 
”Ne-am întâlnit pentru a protesta împotriva lui Victor Ponta. Am înţeles că astăzi ajunge la Alba Iulia pentru Congres. Noi nu suntem de acord deoarece primul ministru a uitat de Ziua Naţională a României. Nu a alocat nici un fond. Astfel împreună cu locuitori ai municipiului Alba Iulia, ne-am întâlnit pentru a protesta împotriva lui Ponta şi a Guvernului. Nu suntem de acord cu ceea ce face Victor Ponta şi nu-l vrem preşedintele acestei ţări”, a spus Gabriel Luptea, copreşedintele organizaţiei de tineret ACL Alba Iulia.
 
 
 

 
Preşedintele PSD participă vineri la Alba Iulia, alături de majoritatea miniştrilor din cabinet, la un congres naţional al partidului organizat printr-un sistem de videoconferinţă şi va primii validarea organizaţiilor locale pentru candidatura la funcţia de preşedinte al României.
 
Congresul se va desfăşura la hotelul Mercur, aflat la marginea oraşului, unde vor participa aproximativ 1.000 de membri de partid. Prin sistemul videoconferinţă, lucrările vor fi transmise în toate organizaţiile din ţară, pentru circa 30.000 de membri. Iniţial, premierul va fi prezent la sediul PSD Alba la şedinţa oragnizaţiei judeţene de partid. Evenimentul începe la ora 16.00 cu şedinţa de partid şi va continua, de la ora 17.00 cu congresul PSD, pentru validarea candidaturii lui Victor Ponta la prezidenţiale. 
 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările