Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Primăria Alba Iulia continuă disputa cu STP şi ameninţă cu noi procese dacă nu se revine la gratuităţi

0
9 Mar 2021 11:07:00
Autor: Dorin Ţimonea
Autobuz al Societăţii de Transport Public
Autobuz al Societăţii de Transport Public

Primăria Alba Iulia continuă disputa cu firma de transport STP şi ameninţă cu un nou proces în instanţă, pe lângă cel deja deschis împotriva AIDA TL.

Reprezentaţii primăriei au declarat într-un comunicat de presă că datoriile către STP, datorii care privesc gratuitatea pensionarilor pentru transportul public au fost plătite, dar firma de transport încă restricţionează accesul gratuit în autobuze pensionarilor. 
 
În acelaşi comunicat de presă, primăria ameninţă firma STP că dacă nu va reda gratuitatea pensionarilor, îi va da în judecată. Mai mult de atât, face un apel la pensionari să păstreze biletele de autobuz pentru a fi folosite ca probe în instanţă pentru recuperarea prejudiciului.
 
Comunicatul de presă al Primăriei Alba Iulia:
”Faptul că STP S.A. Alba Iulia, firma care operează serviciul de transport public în Alba Iulia, nu oferă servicii gratuite pensionarilor este un abuz care trebuie să înceteze. Decizia, luată în mod unilateral de către companie, contravine prevederilor contractuale şi legislaţiei în vigoare, aşa cum a fost ea adoptată de către Consiliul Local.
 
Modul în care compania acţionează este unul inadmisibil, intolerabil şi poate fi cu uşurinţă catalogat drept un şantaj făcut asupra autorităţilor locale, prin care speră să obţină în continuare beneficii şi subvenţii uriaşe, care nu au acoperire în serviciile prestate ori calitatea acestora.
 
Primăria Alba Iulia a îndeplinit hotărârea Consiliului Local prin care Primarul Gabriel Pleşa a fost mandatat pentru semnarea noului contract şi a achitat toate sumele către compania STP S.A, care să acopere serviciul gratuit oferit pensionarilor. Cu toate acestea, firma în cauză îşi continuă modul abuziv prin care restricţionează accesul gratuit al pensionarilor.
 
Lansăm un apel către toţi pensionarii cărora li s-a restricţionat accesul gratuit pe mijloacele de transport în comun din Alba Iulia, de către STP S.A, şi care au fost obligaţi să plătească bilet pentru a circula cu autobusul, cu toate că legal beneficiau de gratuitate, să păstreze acele bilete pentru a fi folosite drept dovadă în instanţă.
 
În cazul în care compania STP S.A. nu va înceta de urgenţă aceste practici abuzive, Primăria Alba Iulia se va adresa justiţiei pentru a recupera prejudiciul şi va solicita daune inclusiv pentru pensionarii care, în urma deciziilor unilaterale ale companiei, au avut de suferit.
 
Primăria Alba Iulia se află în slujba cetăţenilor, ale căror venituri şi drepturi le va apăra prin toate instrumentele pe care le are la dispoziţie”.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Bărbatul care l-a ameninţat cu moartea pe Raed Arafat, internat forţat după şase luni la Psihiatrie

 

Ordonanţa 114 a majorat artificial costul Transalpinei de Apuseni cu 6,6 milioane de lei. Actul, emis de Guvernul Dăncilă


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările