Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Bani pentru fiecare persoană care s-a vindecat de COVID şi donează plasmă. Suma propusă de Primăria Alba Iulia

0
28 Aug 2020 09:00:39
Autor: Dorin Ţimonea
Centrul de Transfuzie Sanguină Alba
Centrul de Transfuzie Sanguină Alba

Locuitorii din Alba Iulia care s-au vindecat de noul coronavirus şi donează plasmă vor putea primi un stimulent de 500 de lei din bugetul local, a transmis viceprimarul cu atribuţii de primar, Voicu Paul.

Paul Voicu a anunţat că va propune Consiliului local un proiect prin care să se aproba acordarea stimulentului financiar către donatori.

Un apel la donare de plasmă a lansat şi Centrul de Transfuzie Sanguină Alba. Reprezentanţii centrului au contactat telefonic un numar de 157 pacienţi vindecaţi de COVID-19. Dintre aceştia au donat plasma doar 14 persoane. 
 
„Viaţă dăruită. Aşa cred că ar trebui perceput actul donării de plasmă din partea celor care s-au vindecat de Covid-19, în Alba Iulia şi în Alba. S-a demonstrat că plasma convalescentă/ hiperimună este printre cele mai eficiente tratamente împotriva acestui virus încă neînţeles. Inclusiv aici, la Alba Iulia.
 
De aceea, cred că e timpul să înţelegem cu toţii că avem viaţă în vene, că avem vindecarea în sânge şi plasmă. Din păcate, lucrurile nu stau bine deloc iar stocul de plasmă convalescentă e ZERO.
 
Voi propune în Consiliul Local acordarea unui stimulent de 500 de lei, suplimentar faţă de beneficiile deja stipulate în cazul donării de sânge, pentru fiecare donator de plasmă convalescentă.
 
Haideţi să ajutăm, haideţi să vindecăm! Putem face asta împreună!”, a scris joi seara viceprimarul cu atribuţii de primar, Voicu Paul, pe Facebook.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările