Primăria Sebeş afişează pe site rapoarte zilnice privind calitatea aerului din oraş. Datele primelor măsurători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezultatele măsurătorilor privind calitatea aerului sunt afişate pe site-ul primariasebes.ro
Rezultatele măsurătorilor privind calitatea aerului sunt afişate pe site-ul primariasebes.ro

Primăria Sebeş afişează începând de joi, 30 ianaurie, pe site-ul propriu rapoartele zilnice cuprinzând datele generate de sistemul automat de măsurare şi monitorizare a calităţii aerului.

Începând de joi, 30 ianuarie, pe site-ul Primăriei municipiului Sebeş  vor fi afişate rapoartele zilnice cuprinzând datele generate de sistemul automat de măsurare şi monitorizare a calităţii aerului, aflat în proprietatea Sebeşului.

Potrivit datelor măsurate miercuri, 29 ianuarie, şi afişate pe site (www.primariasebes.ro), zi în care a fost semnalat un eveniment tehnologic la Kronospan, indicele calităţii aerului a fost 3 – respectiv „bun”. În ziua respectivă zi, mai mulţi cetăţeni din oraş au surprins în imagini şi filmări un fum gros şi negru emanat de o instalaţie de pe platforma companiei.

Reprezentanţii Kronospan au precizat, ulterior, faptul că aburul de uscare împreună cu o parte din materia primă (praf de lemn) aflate în acel moment în uscător au fost dispersate în atmosferă timp de 20 de minute. ”Materia primă aflată în uscător nu a era contaminată cu substanţe chimice”, au spus cei de la Kronospan Sebeş

Rezultatele măsurătorilor din 29 ianuarie:

Imagine indisponibilă

Municipiul Sebeş a achiziţionat, în luna decembrie a anului 2019, un sistem automat de măsurare şi monitorizare a calităţii aerului, valoarea totală a achiziţiei fiind de 1.357.143,00 lei fără TVA. Sistemul automat este compus dintr-o cabină de monitorizare, izolată termic (staţie de monitorizare), care are în componenţă atât aparatura automată de monitorizare a calităţii aerului, cât şi toate elementele necesare bunei funcţionări a acesteia: sonde de prelevare, sursa neîntreruptibilă trifazată, sistem de climatizare, sistem de susţinere senzori meteo de tip catarg telescopic, sistem hardware şi software.

Cabina şi toate elementele care alcătuiesc sistemul vor fi amplasate în puncte fixe pe raza oraşului, actualmente aflându-se în cartierul Mihail Kogălniceanu, în curtea grădiniţei. Pentru a face cât mai facilă deplasarea între aceste puncte fixe, fără a fi nevoie de alte utilaje suplimentare, s-a ales varianta ca această cabină de monitorizare să fie plasată pe o platformă cu omologare RAR, cu sistem de calare în puncte fixe.

   

Sistemul este format din cabina de monitorizare, care are în componenţă următoarele analizoare automate: 1) analizor de monoxid de carbon, 2) analizor de oxizi de azot, 3) analizor de dioxid de sulf, 4) analizor de ozon, 5) analizor de benzen, 6) analizor de pulberi în suspensie, 7) analizor de formaldehidă, 8) staţie meteo cu senzori meteo independenţi.

Citiţi şi:

VIDEO Preşedintele Curţii de Apel Alba Iulia, despre anularea pensiilor speciale: „Un judecător traumatizat este un posibil judecător uşor şantajabil”

 

Cum atrage autostrada investitori străini. O companie din Belgia construieşte în Alba un parc industrial de peste 30 de milioane de euro

 

Cum îi urmărea securitatea comunistă pe românii nemulţumiţi de lipsurile din magazine. Mărturia scriitorului Ion Buzaşi despre sistemul social din ţară

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite