Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Primul mare ierarh care îndeamnă credincioşii să se vaccineze. Mesajul Cardinalului Lucian Mureşan

6
24 Oct 2021 11:34:37
Autor: Dorin Ţimonea
Cardinalul Lucian Mureşan. Foto bisericaromanaunita.ro
Cardinalul Lucian Mureşan. Foto bisericaromanaunita.ro

Cardinalul Lucian Mureşan, arhiepiscopul major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, transmite un mesaj de încurajare a credincioşilor de a se vaccina împotriva COVID-19 şi de a respecta cu stricteţe măsurile necesare pentru ameliorarea situaţiei pandemice şi pentru a preveni agravarea acesteia.

"Misiunea dificilă de a pune capăt acestei pandemii îi revine autorităţilor Statului, pe care Biserica le susţine prin rugăciune şi prin îndemnarea fiilor Săi la vaccinare şi la respectarea cu stricteţe a tuturor măsurilor necesare, pentru a se ameliora situaţia actuală şi a preveni agravarea acesteia", arată cardinalul Lucian Mureşan, într-o circulară trimisă bisericilor greco-catolice din România, potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Majore Greco-Catolică Blaj.
 
În continuare, înaltul ierarh îşi exprimă compasiunea pentru cei aflaţi în suferinţă şi face referire şi la un mesaj similar al Papei Francisc.
 
”În situaţia critică şi criza sanitară prin care trece ţara noastră, Preafeicitul Lucian Cardinal Mureşan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, exprimă compasiunea Bisericii pentru cei aflaţi în suferinţă şi transmite tuturor un mesaj de încurajare şi de speranţă.
 
Printr-o Scrisoare circulară adresată Ierarhilor Eparhiilor Bisericii Greco-Catolice din România, preoţilor, călugărilor, călugăriţelor şi credincioşilor, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma reia cuvintele Sfântul Părinte Francisc, prin care Suveranul Pontif numeşte vaccinarea şi contribuţia la vaccinarea populaţiei în majoritatea ei, 'un act de iubire. Iubire faţă de noi înşine, iubire faţă de rude şi prieteni, iubire faţă de toate popoarele'”, se arată în documentul Arheipiscopiei Majore din Blaj.
 
În scrisoare, cardinalul Lucian Mureşan face şi un apel la rugăciune: ”Clipele de mare suferinţă prin care trecem ne îndeamnă să ne dedicăm şi mai mult rugăciunii. În ziua de duminică, 24 octombrie, se vor face în toate bisericile noastre rugăciuni pentru ca Bunul Dumnezeu să oprească încercarea şi să se îndure de noi. Maicii Preacurate îi încredinţăm soarta lumii şi a omenirii, rugând-o să ne fie mijlocitoare la Fiul său şi Mântuitorul nostru pentru ca să reverse peste noi şi lume harurile sale. Recomandăm tuturor să-i aibă prezenţi în rugăciunea zilnică pe cei suferinzi, dar şi pe cei care, prin misiunea lor, îşi expun sănătatea cu devotament şi compasiune faţă de semeni”.

Vă mai recomandăm:

 

Soţ şi soţie decedaţi în aceeaşi zi, la câteva ore distanţă, în urma infectării cu SARS-CoV-2. Ambii erau nevaccinaţi

 

Cum se cultivă cei mai iuţi ardei din lume în România. Agricultorul cu trei facultăţi care obţine planta exotică FOTO 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Radu Mircea
24.10.2021, 13:09:10

# Era sa-mi fac cruce .... Mai la urma m-am lamurit , nu-i popic de-al nostru traditional , crestin ortodox , e greco-catolic .

+15 (17 voturi)
SPC Manase
24.10.2021, 13:26:14

Asa este . Are dreptate popa. Corect . Da' nenea greco-catolic ne spui matale cu ce sa ne vaccinam? Si pisica mea este interesata. Un soarec i-a chitait ca nu prea e ''gata'' vaccinul . Scrie in prospect ca pana in 2023 este in test .

-18 (20 voturi)
MV R.
24.10.2021, 13:32:50

„Acest medicament face obiectul unei monitorizări suplimentare. Acest lucru va permite identificarea rapidă de noi informații referitoare la siguranță. Profesioniștii din domeniul sănătății sunt rugați să raporteze orice reacții adverse suspectate. Vezi pct. 4.8 pentru modul de raportare a reacțiilor adverse.”-citat din antetul prospectului vaccinului Pfizer. De unde reiese că e în fază de testare? Sau dvs.nu ați văzut până azi știrile despre n+1 medicamente retrase în lumea întreagă în urma constatărilor de efecte secundare puțin cunoscute o vreme,uneori îndelungată-cum credeți că se ajunge la asemenea retrageri?Trimite Dumnezeu un înger cu ucaz la fabricanții de medicamente sau se întâmplă totul în urma sesizărilor unor medici,mulți la număr și de-a lungul unor ani? N-aveți decât să nu vă vaccinați,la o urmă asta e,sunt destui care consideră propriile lor limite de cognoscibilitate deasupra dreptului la viață al tuturor celor din jur...

+11 (15 voturi)
kitty kat
24.10.2021, 14:59:43

Må miram si eu så fie unu din BOR, cå doa rn-au innebunit. Doar reprezentantii celorlalte culte si-au indemnat credinciosii så se vaccineze. Ortodoxii perversi ca intotdeauna, se gandesc doar la banii de pe inmormantårile fraierilor, pomeni etc.

+9 (9 voturi)
Richard Carroll
24.10.2021, 15:30:53

Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum, iata un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Iata de ce suntem colonia de leprosi a Europei.

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările