Procese ieşite din comun. Cazul magistratului care s-a judecat pe sine şi cel al femeii care şi-a dat în judecată partenerul fiindcă nu-i asigura orgasmul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii din lumea întreagă se judecă pentru aproape orice. Accesul liber la justiţie a făcut ca de-a lungul anilor să fie posibile o serie de cauze ieşite din comun.

Un caz interesant este cel din 1874, al judecătorului Francis Evans Cornish, din Winnipeg, Canada, care a trebuit să se judece singur pentru că s-a îmbătat şi a făcut scandal în public. Judecător onest, Evans Cornish s-a găsit vinovat şi s-a condamnat la plata unei amenzi de 5 dolari, după care a dat verdictul: ”Francis Evans Cornish, având în vedere comportamentul tău bun de până la producerea acestui incident, amenda îţi este anulată”.

În vremuri mai apropaite, după generalizarea fenomenului internet, un tată din Zhengzhou, în China, nu a primit dreptul de a-şi boteza copilul ”@”. Totuşi instanţa i-a oferit un motiv legal incontestabil pentru a-şi explica decizia: numele ''@'' este imposibil să fie transcris în limba mandarină, aşa cum prevede legea.

Poate titlul de cel mai sever judecător din lume îi revine lui A. K. M. Patabendige, din Walasmulla, Sri Lanka, care în septembrie 2004 a condamnat un bărbat la 1 an de închisoare pentru sfidarea instanţei după ce acesta nu a putut să-şi reprime un căscat în timpul unei şedinţe de judecată. Executarea sentinţei pentru nefericitul condamnat doborât de somn a început imediat, acesta fiind purtat din sala de judecată direct într-o celulă, din fericire dotată cu pat.

Un caz aparte prin implicaţiile sale este şi cel din 2005 al românului Pavel M., condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crimă. El l-a dat în judecată pe Dumnezeu pentru încălcarea prevederilor din contractul de botez. Conform lui Pavel M., botezul său constituie un acord cu Dumnezeu prin care, în schimbul rugăciunilor, acesta din urmă se obliga să-l ţină pe reclamant departe de rele. Cazul a fost clasat pe Pământ urmând să fie redeschis la Marele Recurs din Împărăţia Cerurilor.

Printre cazurile cu totul şi cu totul speciale se numără şi procesul din 2004 deschis de Timothy Dumouchel, Wisconsin, împotriva unei companii de televiziune pe motiv că soţia sa s-a îngrăşat foarte mult stând pe canapea şi urmărind programele acestei televiziuni. Deşi reclamantul a apelat la doi avocaţi pentru a i se face dreptate, acest caz nu a ajuns la Curtea Superioară de Justiţie a statului Wisconsin.

Un alt caz deosebit este cel al unei brazilience care şi-a dat în judecată partenerul în 2005 pentru că acesta nu-i asigura orgasmul. Femeia în vârstă de 31 de ani a susţinut în procesul intentat că partenerul său în vârstă de 38 de ani termină mereu primul, după care încetează orice raport sexual, fără să-i pese de parteneră. Femeia nu şi-a găsit dreptatea nici măcar în justiţie, judecătorul, bărbat la rândul său, hotărând ca în acest caz să lase actul justiţiei neterminat.

Tot în 2005, rusoaica Marina Bai, de profesie astrolog, a dat în judecată NASA solicitând despăgubiri de-a dreptul astronomice, de peste 200 de milioane de dolari pentru că agenţia spaţială americană se face vinovată de ''distrugerea echilibrului Universului''. Ea susţinea că sonda spaţială Deep Impact a NASA, care urma să se lovească de o cometă în acel an pentru a transmite date despre compoziţiei acesteia, constituie arma unui ''act terorist împotriva Universului''. În primă instanţă un tribunal din Moscova a acceptat să judece acest caz care în cele din urmă a fost respins, cometa neputând fi adusă în faţa curţii pentru a depune mărturie.

În 2007 o instanţă din India a fost chemată pentru a se pronunţa dacă un prezervativ vibrator, dotat cu baterii, este un mijloc contraceptiv sau o jucărie sexuală, în India fiind interzise comercializarea şi utilizarea de astfel de jucării sexuale.

Citiţi şi:

 

Şcoala SF de la Ciugud, comuna celebră din Alba: tehnologie inteligentă chiar şi la baie, table interactive, ore transmise live pe internet, tablete în loc de cărţi

 

Acţionarul majoritar de la Roşia Montană a adunat 20 de milioane de dolari pentru a finanţa procesul cu România. Miza - 4,4 miliarde de dolari

 

Peştera din Apuseni unde a fost descoperit cel mai mare craniu de urs de cavernă din România. Legătura cu mineriada din 1990

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite