Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Proiect de aproape 1 milion de euro pentru amenajarea unei piste de biciclete şi a unei parcări în Alba Iulia

0
14 Jul 2020 09:51:54
Autor: Dorin Ţimonea
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Primăria Alba Iulia a demarat licitaţia publică destinată contractării lucrărilor privind amenajarea unei piste de biciclete şi a unei parcări în cadrul unui priect de aproape 1 milion de euro.

Primăria Alba Iulia a demarat licitaţia publică destinată contractării lucrărilor privind amenajarea pistei de biciclete pe strada Viilor şi a unei parcări cu 150 de locuri lângă fabrica Apulum SA, respectiv reglementarea circulaţiei pe această stradă.
 
Valoarea estimată a contractului este de 4.425.521 lei, fără TVA. Ofertele pot fi depuse până la data de 28 iulie 2020.
 
Strada Viilor se află între Bulevardul Încoronării şi Apulum SA. Carosabilul este asfaltat pe o lăţime de 6 metri, dar acesta a fost afectat în timp prin lucrări de reabilitare a reţelei de canalizare şi prin asigurarea unor utilităţi la construcţiile noi (instalaţii electrice, gaz etc), se arată în documentaţia de proiect.
 
Planurile sunt pentru turnarea de covor asfaltic, de 6 cm grosime peste sistemul rutier existent, cu păstrarea axului străzii cât mai aproape de actual, corecţia acestuia urmând să fie făcută doar unde este strict necesar. Trotuarul de pe partea dreaptă a străzii este amenajat, astfel că se propune amenajarea circulaţiei pietonale, în sistem mixt cu cea de biciclete, pe partea stângă.
 
De asemenea, se va amenaja parcarea în faţa Apulum SA. Se va construi şi sistemul de colectare şi descărcare a apelor pluvial. Şantierul va cuprinde o suprafaţă de carosabil vizată este de 9.780 mp (1,148 km), cu pistă de biciclete pe 21.205 mp, canalizare pluvială pe 610 ml, iluminat public 1.260 ml, canalizaţie tehnică de 2.170 ml, zone verzi 4.225 mp, grilă înierbată 1.730 mp şi amenajarea a 150 de locuri de parcare.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările