Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Proteste la Alba Iulia şi Cluj-Napoca pentru a convinge autorităţile să repare DN75, Turda - Câmpeni

1
5 May 2021 14:32:53
Autor: Dorin Ţimonea
Flori plantate în gropile de pe DN75, la Sălciua
Flori plantate în gropile de pe DN75, la Sălciua

Iniţiatorul campaniei prin care se solicită modernizarea drumului naţional DN 75 Turda – Câmpeni anunţă organizarea unui protest la sediile prefecturilor din Alba Iulia şi Cluj-Napoca.

Conf. univ. dr. Irimie Emil Popa, de loc din comuna Lupşa, a iniţiat o petiţie online în acest sens care a adunat peste 3.400 de semnături. Demersul acestuia nu a avut niciun efect la autorităţi, motiv pentru care a decis organizarea unui marş de protest.
 
Noi, moţii, locuitori ai Văii Arieşului, vineri 14 mai 2021, la orele dimineţii, cu plecare din Câmpeni, în coloană, cu maşinile, sătui de atâta uitare şi batjocură, ne vom deplasa pentru a face o «vizită» la Prefectura Alba, continuând, în aceeaşi zi, cu Prefectura Cluj. Deplasarea noastră o vom realiza cu scopul de a atrage atenţia asupra stării deplorabile în care au ajuns segmentele DN 75 de la Turda la Câmpeni, pe teritoriul celor două judeţe.
 
Batjocura, la care suntem sistematic şi cinic supuşi, trebuie să înceteze! Ne-a ajuns! Acest protest, dacă trebuie, va constitui numai o repetiţie pentru o viitoare vizită la Bucureşti, pe ruta Militari-Cotroceni-Ministerul Transporturilor. Suntem moţi, suntem dârji şi ne vom ţine de cuvânt! Vă aşteptăm, pe toţi, să vă alăturaţi nouă, la Abrud, la Alba-Iulia, La Turda sau Cluj-Napoca!”, susţine iniţiatorul protestului.
 
Irimie Popa susţine, în continuare că protestul este doar o repetiţie pentru ceea ce va urma. ”Împreună suntem puternici şi vom învinge delăsarea, batjocura şi sfidarea unora care ne-au despuiat munţii de resurse transportate chiar pe DN 75 la vale, care se folosesc cu cinism de votul nostru la fiecare rundă de alegeri! Răbdarea noastră a ajuns la sfârşit!”, mai spune conferenţiarul universitar.
 
Drumul naţional se află într-o stare deplorabilă pe o distanţă de mai bine de 60 de kilometri, de la intrarea pe Valea Arieşului şi până în zona comunei Bistra. În zona Sălciua, un locuitor găsit o metodă inediată de a semnala starea deplorabilă a drumului şi a plantat flori în gropile de asfalt.
 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Maşina Dacia de lux de 150 CP a lui Nicolae Ceauşescu. Dotările premium care o făceau unică pe piaţă

 

Alianţa Apusenilor. Trei judeţe se unesc pentru a moderniza zeci de kilometri de drumuri turistice montane

   

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

imsi1 imsi1
5.05.2021, 15:19:13

Mai bine faceati miting atunci cind a fost inchisa mocanita. Acum nu puteti merge la cabanele de pe valea ariesului de aia protestati. Impaminteniti un UDMR ist de la prefectura de Cluj pe Valea ariesului si veti avea si drum.

-6 (6 voturi)
Modifică Setările