Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

PSD Alba reclamă la BEJ prezenţa unor afişe electorale cu candidaţi ai altor partide în apropierea secţiilor de vot

0
26 May 2019 14:59:32
Autor: Dorin Ţimonea

Partidul Social Democrat Alba a depus sesizări la Biroul Electoral Judeţean după ce reprezentanţi ai formaţiunii politice au văzut, duminică, în apropierea unor secţii de votare din judeţ, afişe electorale cu candidaţi PNL, USR-PLUS, PMP şi ai altor partide.

PSD Alba transmite că un astfel de afiş, cu reprezentanţi ai PNL, a fost identificat în Lupşa, aproape de secţia de votare.
 
“Materialele de propagandă electorală au fost afişate din timpul campaniei, iar preşedinţii secţiilor de votare nu şi-au îndeplinit obligaţiile legale de sesizare a primarului în preziua alegerilor în vederea îndepărtării afişelor. Partidul Social Democrat Alba a cerut să se dispună măsurile necesare pentru ca preşedinţii să ducă la îndeplinire cerinţele legale de îndepărtare a materialelor de propagandă electorală”, precizează reprezentanţii PSD, într-un comunicat de presă.
 
Potrivit sursei citate, un reprezentant PSD dintr-o secţie de votare a semnalat că nu se respectau prevederile legale referitoare la informarea alegătorului privind dreptul de opţiune pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele. “Este cunoscut faptul că liderii PNL au recomandat celor aflaţi în secţiile de votare să facă liste cu cei care au votat sau nu la referendum, ceea ce este ilegal.
 
Precizăm că violarea prin orice mijloace a secretului votului se pedepseşte cu amendă, iar dacă fapta a fost comisă de un membru al biroului electoral al secţiei de votare, pedeapsa prevede închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi. Este dreptul oamenilor să aleagă dacă doresc să voteze, sau nu, şi la referendum.
 
Nu în ultimul rând, există suspiciuni că reprezentanţii PNL din Alba continuă propaganda electorală, aproape de sediul secţiilor de votare, încercând astfel să influenţeze alegătorii”, se precizează în comunicatul PSD Alba.
 

Citiţi şi:

 

Prezenţa la vot în judeţul Alba. 

 

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, numărul doi pe lista PNL: „Am votat pentru o justiţie dreaptă“

 

BEJ Alba respinge o sesizare a PSD cu privire la reducerile oferite de Librăria Humanitas tinerilor care votează pentru prima dată

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările