Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Răzvan Cuc anunţă finalizarea lotului 2 al autostrăzii Sebeş - Turda în 2019. Ministrul a renunţat la ameninţările cu rezilierea contractului

1
27 Jun 2019 13:15:35
Autor: Dorin Ţimonea

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a revenit joi pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda, care se întinde de la Alba Iulia şi până în apropiere de Aiud. Ministrul a renunţat la ameninţările de acum două săptămâni trecută şi a declarat că antrepreonul şi-a asumat finalizarea lucrărilor în acest an.

Dacă în urmă cu două săptămâni, ministrul Transporturilor a ameninţat companie AKTOR din Grecia cu rezilierea contractului pentru construirea lotului 2, joi, 27 iunie, acesta şi-a schimbat radical părerea. 
 
Ministrul a spus că reprezentanţii AKTOR şi-au asumat ca până la sfârşitul anului să finalizeze lucrarea şi că se vor mobiliza de săptămâna viitoare. 

”Mi s-a prezentat graficul de finalizare a lucrărilor până la sfârşitul acestuia an. Managerul companiei din Grecia şi-a asumat că va aloca toate resursele necesare pentru ca, indiferent de costurile şi infuzia de capital, să finalizeze lotul. Au fost încheiat contracte cu subcontarctori, care vor începe să se mobilizeze de săptămâna viitoare, de la 1 iulie. Este o provocare şi pentru ei, dar este o firmă cu un palmares internaţional foarte puternic. Văzând infuzia de capital din ultima perioadă, au luat în serios contractul şi vor finaliza. Voi monitoriza milimetric conform graficului asumat. Nu plec în cncediu, voi veni pe şantier”, a spus ministerul Răzvan Cuc într-o conferinţă de presă susţinută în incinta organizării de şantier de pe lotul 2.

Ministrul a spus că din datoriile totale de 35 de milioane de euro către subcontractori au mai rămas de achitat 5 milioane de euro, bani care ar urma să fie plătiţi în perioada următoare. La rândul său, reprezentantul antreprenorului, Alexandros Exarchou, a spus că problema companiei nu este capacitatea tehnică. ”Suntem printre cei mai mari din România. Pentru AKTOR, România este o piaţă importantă” a adăugat acesta. Lotul 2 are o lungime de 24,25 km şi un procent de realizare de circa 55%.

Răzvan Cuc este însoţit de directorul CNAIR, Narcis Neaga, vizita în şantier urmând să continue cu lotul 1 al autostrăzii.

În urmă cu aproape 2 săptămâni, Răzvan Cuc i-a acuzat pe greci că îşi bat joc de români: “Eu cred că a trecut partea cu bătaia de joc vizavi de români şi de ceea ce înseamnă statul român. Cred că aţi confundat lucrarea la autostradă cu lucrarea la un drum naţional eu v-am spus vouă să vă mobilizaţi, văd că nu v-aţi mobilizat. Aveţi două săptămâni să vă duceţi în piaţă să căutaţi antreprenori serioşi cu care să încheiaţi contracte, pe care le declaraţi la CNAIR, ca să poată plăti subcontractanţii, ca să vă finalizaţi lucrarea până la sfârşitul anului. Dacă nu văd actele făcute cu subcontractori români până la sfârşitul lunii iunie, vă reziliez contractul”.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

costica cova
27.06.2019, 16:29:39

Se lucrează haotic (acolo unde se lucrează ) de parcă toată firma-i plină de necalificați . O fi firma Aktor mare domnule Alexandros dar aveți mai puțini muncitori și mai puține utilaje decăt are Dorin Umbrărescu la Șiomuș pe un 1 km de șantier....voi nu aveți pe tot lotul atîțea oameni și utilaje...Să nu mai vorbim de maniera de lucru ....La Șoimuș la ora 21 se lucra iar pe lotul pe care lucrează Aktor , vineri la prînz nu mai adie nici vîntul .Sper ca pe viitor să nu mai puteți lucra în România.....mergeți și lucrați la voi în halul ăsta...