Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

„Relaxare prematură a personalului“ - motivul invocat de şeful spitalului din Sebeş pentru infectarea cu coronavirus a şase angajaţi

1
23 May 2020 18:37:04
Autor: Dorin Ţimonea
Spitalul Municipal Sebeş
Spitalul Municipal Sebeş

Managerul Spitalului Municipal Sebeş, unde şase angajaţi au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, susţine că de vină ar fi ”factorul psihologic”, respectiv o relaxare prematură a personalului.

Personalul Spitalului Municipal Sebeş numără 350 de angajaţi, dintre care 6 persoane (3 asistenţi medicali, 2 infirmiere şi 1 registrator) au fost testate pozitiv cu virusul Covid-19 (Coronavirus), toate persoanele fiind asimptomatice.
 
Subliniem faptul că întreg personalul angajat al spitalului nostru este asigurat cu echipamente şi materiale de protecţie sanitare, suficiente pentru următoarele două luni de funcţionare, Spitalul Municipal Sebeş beneficiind, în primul semestru al anului 2020, de o finanţare de circa 1,5 milioane lei de la bugetul local al Municipiului Sebeş, precum şi de o serie de donaţii onorifice din partea companiilor locale. De asemenea, personalul nostru a luat la cunoştinţă şi a fost responsabilizat cu privire la normele sanitare aplicate în actualul context epidemiologic”, afirmă mangerul Anca Franchini într-o informare transmisă sâmbătă presei.
 
Reprezentantul unităţii medicale mai afirmă că sancţiunile aplicate de reprezentanţii DSP Alba au fost date unor persoane fizice şi vizează nerespectarea regulilor igienico-sanitare. ”Unitatea noastră nu este un spital de suport Covid, iar sancţiunea primită se referă la organizarea zonei tampon, documentaţia fiind în curs de avizare. Ne asumăm cu maximă responsabilitate toate observaţiile primite de la reprezentanţii DSP Alba cu care avem o colaborare permanentă şi sancţiunile primite şi vom face toate eforturile pentru a remedia sincopele. Considerăm că în cazul nostru vorbim de un factor psihologic, ce a dus la o relaxare prematură a personalului, care a înţeles, încă o dată, că trebuie să rămânem vigilenţi în continuare pentru a depăşi cu bine acest context epidemiologic.
 
Aş vrea să subliniez faptul că maternitatea de la Sebeş a oferit servicii impecabile tinerelor familii din zona noastră, iar datorită profesionalismului personalului medical de la Sebeş, de la începutul lunii martie, până acum, 115 bebeluşi au venit pe lume sănătoşi”, spune managerul Spitalului Municipal Sebeş.

Spitalul şi trei persoane fizice au fost amendate de DSP Alba cu sancţiuni în valoare totală de 52.400 lei pentru deficientele constatate:

- 1 amenda pe persoană juridica in valoare de 30.000 lei conf. HG 857/ 2011 art. 30 lit h
- 2 amenzi persoană fizică in valoare de 10.000 lei FIECARE conf. HG 857/2011 art. 30 lit i
- 1 amendă persoana fizica in valoare de 2.400 lei conf. HG 857/2011 art. 31 lit. a.

”S-a interzis funcţionarea secţiei de interne - cardiologie - compartiment izolare pentru o perioada de 48 de ore pentru efectuarea operatiunilor de dezinfecţie terminală şi dezinsecţie, si se va continua testarea tuturor pacienţilor aflaţi in spital şi a personalului angajat. Deficienţele constatate în urma controlului se referă la nerespectarea circuitelor funcţionale pentru COVID19, a spaţiilor de echipare, dezechipare şi decontaminare a personalului, colectare şi depozitare necorespunzătoare a deşeurilor medicale precum şi nerespectarea procedurilor generale de curăţenie şi dezinfecţie în unitatea sanitara. Deficienţele constatate se refera la camera de garda şi secţia interne-cardiologie. Sancţiunile pe persoană fizica au fost aplicate personalului medical răspunzător de deficienţele constatate”, au precizat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Edmond Wolf
23.05.2020, 20:34:00

Pe Gheorghe Flutur l-a amendat cineva? Nu, pentru că dacă ești mare și ai spate ești acoperit, dacă nu, o iei pe coajă și pentru că sforăi noaptea. https://www.cristoiublog.ro/in-suceava-armata-romana-acopera-crimele-lui-flutur/

-1 (1 vot)
Modifică Setările