Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Revolta unei asistente care tratează bolnavi de coronavirus: „De trei săptămâni nu mi-am strâns copilul în braţe. Oare când veţi înţelege?”

24
21 Mar 2020 18:05:06
Autor: Dorin Ţimonea
Asistenta Marcel Vîlcan lucrează la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Alba
Asistenta Marcel Vîlcan lucrează la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Alba

Marcela Vîlcan, asistenta şefă a Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, revine cu o nouă postare în care îşi exprimă revolta faţă de cei care ignoră recomandările autorităţilor.

Marcel Vîlcan transmite un mesaj pentru persoanele care ignoră recomandările transmise de autorităţi şi nu înţeleg eforturile depuse de cadrele medicale în această perioadă pentru siguranţa cetăţenilor.
 
Aceasta spune că a văzut „bulevardul plin de oameni în vârstă şi mame cu copii”, semn că oamenii „nu respectă nimic, nici pe ei înşişi”. Revoltată de situaţie, asistenta medicală a mai transmis că nu e dispusă să se sacrifice pentru „astfel de oameni”, care „îşi bat joc de tot efortul” depus de personalul medical. Marcela Vîlcan tratează în prezent o pacientă care este internată cu COVID-19 la Spitalul din Alba Iulia.
   
„JURNAL COVID-19 (STRIGĂTUL MUT)
Astăzi, pentru prima dată în ultimele 3 săptămâni, am fost nevoită să ies din traseul meu (serviciu – casă). Mare mi-a fost durerea să văd bulevardul PLIN de oameni în vârstă şi mame cu copii!
 
Oare, când veţi înţelege?
Oare, ce trebuie să se întâmple pentru ca voi să înţelegeţi?
Oare, ce ar trebui să facem noi, pentru ca voi să înţelegeţi?
Oare, ce ar trebui să facă autorităţile, pentru ca voi să înţelegeţi?
 
Dragii mei, oricât de mare îmi este iubirea pentru oameni, EU NU SUNT DISPUSĂ să mă sacrific pentru astfel de oameni care NU respectă NIMIC, care nu se respectă pe ei înşişi, pe restul nici atât, care îşi bat joc de tot efortul nostru! (A se înţelege metafora!!!)
 
Eu, de 3 săptămâni:
1. NU MI-AM STRÂNS COPILUL ÎN BRAŢE, NU L-AM MÂNGÂIAT, NU L-AM SĂRUTAT!
2. DORM SINGURĂ (atât cât reuşesc să o fac) ÎNTR-O CAMERĂ SEPARATĂ!
3. NU STAU ÎN CASĂ, PENTRU VOI!!! Cum n-aş sta, Doamne, cum n-aş profita, cum nu mi-aş petrece timpul cu familia mea, cum n-aş devora biblioteca, cum nu m-aş relaxa vizionând un film.
 
De 3 săptămâni încerc să spun, aşa cum pot mai bine STAŢI ÎN CASĂ!
Am epuizat toate mijloacele, strigătul meu mut, nu a ajuns la voi 
Dumnezeu să aibă milă de noi!
(…)
Eu MERG LA SPITAL PENTRU VOI!
VOI, ce faceţi?”.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

Tomescu Tom
21.03.2020, 18:29:56

Este plin spațiul public , sunt pline mijloacele de transport în comun ....de cei pe care , noi ceilalți , în putere fiind... îi protejăm blocând la propriu , economia României .... Stopăm activitățile economice ...intrăm în recesiune economică ..în mod deliberat ...ca să ne protejăm bătrânii ! Sacrificăm viitorul unei generații , sau mai multe ... ...pentru ei ... !

+7 (7 voturi)
Adrian Foangǎ
21.03.2020, 18:39:30

Nu au niciun sens masurile astea. Toata populatia e deja infectata, dar la majoritatea nu se observa simptome sau afectiuni. E tardiv acum sa se mai incerce masuri de izolare. Nu mai au sens. Trebuie lasata imunizarea naturala, cu pierderile de rigoare. Oricum, asta se intampla, degeaba mai izolezi batranii acum...

-12 (14 voturi)
inuendo
21.03.2020, 18:45:11

Vârstnicii sunt votanții cei mai disciplinați. Din păcate, doamna asistentă are dreptate: spitalele sunt pline de discriminați refugiați din Peninsulă, de rudele lor gălăgioase, străzile sunt pline de cocalari și bătrâni spălați pe creier de Latrina 3. Pentru lucrătorii din sănătate, acesta este purgatoriul. Urmează Iadul.

+10 (14 voturi)
Un cititor
21.03.2020, 19:01:58

De ce nu o spunem pe romaneste !! Batranii sunt de o nesimtire crasa !!! Cu cat ii alinti, si-i oblojesti, cu atat sunt mai catari !! Sunt de-a dreptul cretini..cei peste 70 de ani !! Nu toti dar mare parte dintre ei. La acestia mai adaugam golanimea pe care nu-i intereseaza nimic !!! Nu mai vorbim de cei tuciurii !!!

+3 (13 voturi)
Radu Alexe
21.03.2020, 18:34:47

Bizoni pe strada , bizoni in trafic , ce pretentii si sperante putem sa mai avem ? Astia se cred nemuritori , sau cred ca au mai multe vieti ca in jocurile lor stupide de pe telefon sau calculator ...

+4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (24)

Modifică Setările