Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Robotul umanoid construit de studenţi de la Universitatea din Alba Iulia, premiat la concursul internaţional „RoboTEC“

0
1 Apr 2017 14:32:55
Autor: Dorin Ţimonea
Echipa de la UAB Alba Iulia şi robotul Jenny 5
Echipa de la UAB Alba Iulia şi robotul Jenny 5

O echipă de studenţi de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a câştigat premiul III la concursul internaţional „RoboTEC”, desfăşurat în perioada 24-25 martie, la Universitatea Politehnică din Timişoara. Echipa UAB a participat la competiţie cu proiectul pe care îl dezvoltă în cadrul universităţii albaiuliene, respectiv un robot umanoid numit „Jenny 5”.

În perioada 24-25 martie, la Universitatea Politehnică din Timişoara s-a desfăşurat a III-a ediţie a concursului de roboţi „RoboTEC”. În total s-au înscris în competiţie 37 de echipe din România şi din străinătate. Roboţii participanţi au putut concura la mai multe secţiuni: line following, maze, sumo şi free-style.
 
La această ediţie, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a participat cu o echipă formată din studenţii Todor Uţ, Tudor Samuilă, Daniel Leah, Alexandru Donea, Daniela Oniţa şi Leontin Neamţu, fiind coordonaţi de către profesorul Mihai Oltean.
 
Echipa UAB a făcut demonstraţii cu proiectul pe care îl dezvoltă în cadrul Universităţii – robotul „Jenny 5”, printre care: urcarea unei rampe de acces, prinderea unei sticle, prinderea unui pahar cu cafea şi strângere de mână. Echipa de studenţi ai Universităţii din Alba Iulia a câştigat premiul al III-lea, la categoria „Freestyle”.
 
 
Jenny 5 este proiectat ca şi o ”mâna dreaptă” într-o casă, unde va ajuta la gătit şi curăţenie, dar va putea să se ocupe şi de grădinărit sau zugrăvit. Robotul poate să-şi urmeze însoţitorul şi, eventual, să-l ajute la cărat bagaje. Construcţia robotului a început în anul 2015. Informaţii complete despre robot şi despre evoluţia acestuia pot fi obţinute pe www.jenny5.org.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii