VIDEO S-a folosit de o diplomă falsă pentru a se angaja şofer pe o ambulanţă. După 4 ani, poliţia a descoperit ilegalitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Alba l-au reţinut pe un bărbat care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals  material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Acesta s-ar fi folosit de o diplomă de bacalaureat falsă, pentru a se angaja la o instituţie care furnizează servicii medicale. La percheziţii au fost găsite documentele false.

UPDATE: Bărbatul a fost pus în libertate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, urmând a fi cercetat cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

_______________________________________________

Potrivit IPJ Alba, la data de 11 septembrie 2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat de 46 de ani, din Alba Iulia, care, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals  material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. 

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în decembrie 2015, s-a înscris la un concurs pentru a ocupa un post de şofer pe o autospecială sanitară şi s-ar fi folosit de o diplomă de bacalaureat falsă. 

Pentru stabilirea activităţii infracţionale a bărbatului, poliţiştii au efectuat percheziţii la domiciliul bărbatului, la sediul instituţiei unde este angajat precum şi la sediul unui agent economic al cărui reprezentant este. Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite diploma de bacalaureat falsă precum şi foaia matricolă aferentă acesteia, întocmită tot în fals. 

Instituţia la care a fost angajat şofer în această perioadă este Serviciul Judeţean de Ambulanţă Alba. Medicul Marius Şuluţiu, şeful SJA Alba, a declarat că persoana în cauză a mai dat şi înainte de anul 2015 încă două sau trei examene pe care nu le-a promovat, iar în anul 2015 ar fi fost 2 sau 3 candidaţi pentru postul respectiv. Diploma de bacalaureat se pare că fost eliberată în judeţul Iaşi, în anul 2002, când bărbatul avea 29 de ani. „La noi se depunde la dosarul de concurs doar copie după diploma originală, iar persoanei care era atunci la resurse umane nu i s-a părut nimic suspect între original şi copia care a fost prezentată”, a spus Şuluţiu.

Pentru participarea la concurs, prezenţa la dosar a copiei după diploma de bacalaureat era obligatorie. Concursul la vremea respectivă a constat într-o probă scrisă, cu privire la legislaţia rutieră, o probă scrisă privind cunoştinţele de prim ajutor, o probă practică pe manechin şi un interviu. Bărbatul lucra pe compartimentul de urgenţă, pe ambulanţe de tip B2. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite