Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

S-a sinucis după ce a jucat economiile familiei la casino

0
6 Dec 2009 16:17:38
Autor: Dorin Ţimonea
Scara blocului în care a locuit Valentin Cioban
Scara blocului în care a locuit Valentin Cioban

Un tânăr în vârstă de 17 ani din Alba Iulia s-a spânzurat vineri în apartamentul propriu din cartierul Ampoi. Valentin Cioban locuia împreună cu tatăl său în blocul 2 de pe strada Livezii, nr. 61. Tânărul a lăsat un bilet de adio în care îşi cere scuze că a cheltuit toţi banii familiei la jocurile de noroc.

Potrivit poliţiştilor, tânărul s-a spânzurat cu o bucată de material textil pe care a legat-o de ţeava de gaz aflată în holul apartamentului. „La faţa locului a intervenit şi un echipaj Smurd care a încercat şi metode de resuscitare. Persoana nu a mai putut fi salvată“, a spus subcomisarul Ciprian Miron de la Poliţia Municipiului Alba Iulia.

Băiatul a fost găsit de tatăl său, care a venit alarmat acasă după ce fiul său nu i-a răspuns toată ziua la telefon. Cadavrul a fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Alba, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei exacte a decesului.

Medicii legişti au stabilit că moartea s-a datorat „comprimării“ gâtului cu un material textil. Tânărul a lăsat şi un bilet de adio prin care îşi cere scuze de la tatăl său pentru că a pierdut la jocurile de noroc toţi banii din casă. Minorul locuia de mai multă vreme cu tatăl său pentru că mama lui era plecată în Spania.

Nu a arătat că ar avea probleme

Vecinii de pe scara blocului au spus că băiatul nu a dat niciun semn că ar avea probleme. Totuşi, unii dintre aceştia au afirmat că Valentin Cioban era cunoscut ca o persoană care frecventa des localurile în care existau jocuri de norc.

„Am auzit că ar fi trimis mama lui un pachet şi bani pe care i-a stricat la jocurile de norc. Aşa se aude. Ştiu că se mai certau cu tatăl lui. Dar era băiat cuminte, liniştit şi frumos. Nu a vorbit niciodată urât. Ne pare rău de el. Nu ne-am gândit la aşa ceva”, a spus Floare Popa, în vârstă de 62 de ani. Un alt vecin a afirmat că jocurile de noroc ar fi dus la această tragedie.

„S-a auzit că era împătimit al jocurilor de noroc. Şi maica-sa mi-a spus când a venit din Spania acest lucru. O luat-o razna rău de tot de la jocurile de noroc. O cheltuit toţi banii. Avea datorii acasă. A fost pe la mine şi m-a mai ajutat când am renovat apartamentul. Mai mult nu ştiu ce s-a întâmplat, a spus Petru Crişan, în vârstă de 32 de ani. Mama băiatului s-a întors ieri din Spania pentru a-şi conduce fiul pe ultimul drum. Tatăl lui Valentin Cioban a suferit un şoc şi a trebuit internat în spital.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările