Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Salmonella şi stafilococ la angajaţi ai carmangeriei VIP-urilor din Alba Iulia. Rezultatele analizelor realizate de DSP

1
14 Feb 2020 13:44:26
Autor: Dorin Ţimonea
Inspectorii sanitari au descoperit salmonella şi stafilococ la angajaţi
Inspectorii sanitari au descoperit salmonella şi stafilococ la angajaţi

DSP Alba a transmis vineri, 14 februarie 2020, rezultatele oficiale ale analizelor efectuate la carmangeria Da Pino din Alba Iulia, ale cărei produse au determinat mai multe toxiinfecţii alimentare.

Direcţia de Sănătate Publică Alba a finalizat analizele de laborator pe mai multe probe luate din interiorul unităţii de alimentaţie, dar şi de la angajaţi.
 
”Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, în urma primirii rezultatelor din Laboratorul DSP Alba, la care s-a evidenţiat Salmonella în 2 coproculturi şi Stafilococ aureus la 1 exudat faringian, recoltate de la angajaţii unităţii, precum şi o parte din testele de sanitaţie necorespunzătoare, au aplicat încă o sancţiune cu amendă contravenţională persoană fizică – administrator braserie, conform prevederilor H.G. 857/2011, în valoare de 2.000 lei.Menţionăm că şi în coproculturile recoltate de la pacienţii internaţi a fost identificată Salmonella.
 
Se menţine în continuare sancţiunea complementară de suspendare temporară a activităţii braseriei unde au fost preparate produsele alimentare consumate de persoanele afectate, până la prezentarea unor buletine de analiză – teste de sanitaţie  corespunzătoare, după efectuarea cu o firmă autorizată a operaţiunilor de curăţenie şi dezinfecţie cu produse biocide avizate de Ministerul Sănătăţii şi normalizarea examenelor de laborator care atestă starea de sănătate a angajaţior”, a transmis DSP Alba. 

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba, în urma analizelor de laborator a materiei prime (ouă), nu au fost dedectaţi germeni patogeni din genul Salmonella spp. Zece persoane au avut nevoie de internare după ce au consumat produse de la ”Macelaria da Pino Italiano”, iar opt persoane au fost tratate acasă. 
 
Într-o postare pe Facebook, din data de 11 februarie, reprezentanţii măcelariei au transmis următoarele: ”Bună dragii mei astăzi avem închis, mulţi dintre voi poate sti ce s-a întamplat, nouă ne pare nespus de rău, încă nu ştim dacă noi suntem cauza, sperăm să fie totul o alarma falsă, ne cerem scuze anticipat. Şi pentru care care se simt rău sănatăte şi să vă faceţi bine”.

Carmangeria în cauză se numeşte ”Da Pino Italiano” şi funcţionează pe strada Moţilor din Alba Iulia. Societatea a fost amendată marţi, 11 februarie, de către autorităţi cu suma de 2.600 de lei şi a fost închisă temporar până la finalizarea anchetei şi realizarea unei dezinsecţii care să permită activitatea în condiţii de siguranţă pentru sănătatea publică. Amenda a fost aplicată de Direcţia de Sănătate Publică pentru pentru neefectuarea măsurilor de dezinfecţie a ouălor înainte de preparare şi pentru neefectuarea cursurilor de igienă de către angajaţi. 

Un număr de 8 persoane au fost internate la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă din Alba Iulia, după ce au consumat produse de la carmangeria cu specific italian. De asemenea, alte opt persoane se află în tratament la domiciliu după ce s-au prezentat în ambulatoriu, cu simptome de greaţă, febră şi vărsături. 
 
Persoanele au consumat produse de fast-food săptămâna trecută, în zilele de miercuri şi joi. Prima persoană care acuza simptomele unei posibile toxiinfecţii alimentare s-a prezentat vineri la camera de urgenţă. Pe lângă cele 16 persoane aflate în evidenţa spitalului, alţi cetăţeni s-au prezentat la centrul de permanenţă cu simptome asemănătoare pentru a lua un tratament.
  

Citiţi şi:

 

Structuri speciale ale Securităţii în România comunistă. Cu ce se ocupau serviciul „T“, secţia „F“ şi biroul „S“

 

Ce pedeapsă a primit deţinutul care l-a ameninţat cu moartea pe Klaus Iohannis, „prin tăierea gâtului“, pentru că a refuzat să-l graţieze

 

Cum a sabotat PSD Delegaţia României la Comitetul European al Regiunilor: au suspendat regulamentul înainte de vot şi l-au ales pe Robert Negoiţă preşedinte 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Smeritu Pahomie
14.02.2020, 16:13:17

Nu vom gasi niciodata "mediu steril" in cocinele de restaurante mioritice.....nu ne sta-n "traditie"....

Modifică Setările