Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Sărutul forţat este agresiune sexuală. Pedeapsa primită de un bărbat care a pupat o fată de 12 ani

4
26 Oct 2021 16:42:56
Autor: Dorin Ţimonea
Sursa foto Pixabay
Sursa foto Pixabay

Sărutul cu forţa este considerat agresiune sexuală. Un exemplu în acest sens este un dosar penal deschis pe numele unui bărbat de 60 de ani din municipiul Sebeş, judeţul Alba, care a agresat o minoră în vârstă de 12 ani.

Acesta a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeş pentru o pedeapsă cu închisoarea, cu suspendare.
 
Infracţiunea a avut loc în 14 noiembrie 2019, iar o decizie în instanţă a fost pronunţată pe 12 octombrie 2021. În ziua faptei, fata s-a întors de la şcoală şi, cunoscând faptul că părinţii săi sunt plecaţi de la domiciliu, a mers la locuinţa bunicilor săi.
 
Aici se afla bunicul său, care i-a oferit de mâncare după care acesta a mers în clădirea unde locuieşte nepoata sa pentru a aprinde focul, urmând să se întoarcă în scurt timp.
 
După aproximativ 5 minute de la plecarea bunicului minorei, în bucătăria locuinţei şi-a făcut apariţia inculpatul Ioan B. Acesta a salutat-o pe fată şi i-a spus că lasă o sumă de bani pentru bunicul său, despre care a susţinut că este datorie mai veche faţă de el. La un moment dat a început să îi facă diferite complimente persoanei vătămate precum: „Ce mare te-ai făcut şi ce frumoasă eşti!”.
 
„În continuare, inculpatul s-a apropiat de persoana vătămată, ocazie cu care, fără acordul acesteia, a prins-o în braţe şi a început să o pupe pe toată faţa de mai multe ori, inclusiv pe buze, după care i-a dat drumul. Ulterior, acesta a întrebat-o pe aceasta dacă are emoţii şi i-a solicitat ca şi ea să îl îmbrăţişeze pe el, lucru cu care minora nu a fost de acord, dar inculpatul, împotriva voinţei ei, a îmbrăţişat-o din nou şi, la fel ca prima dată, a sărutat-o pe frunte, pe obraz, după care i-a dat drumul”, se susţine în hotărârea instanţei de judecată.
 
După cea de-a doua îmbrăţişare, bărbatul a părăsit imobilul în fugă pentru a nu fi surprins de bunicul fetei. Minora a povestit acestuia ce s-a întâmplat, iar părinţii săi au anunţat Poliţia.

Judecătoria Sebeş a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei şi a stabilit că pedeapsa de 2 ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 3 ani, este legală. Bărbatul a fost obligat să muncească pe o perioadă de 60 de zile în folosul comunităţii.

„Fiind îndeplinite condiţiile de fond şi de formă ale acordului de recunoaştere a vinovăţiei, reţinută fiind şi poziţia inculpatului, precum şi circumstanţele reale şi personale incidente în cauză, apreciind cuantumul pedepselor şi modalitatea de executare a acestora, cu privire la care s-a ajuns la un acord între procuror şi inculpat, ca fiind suficiente pentru atingerea scopului şi îndeplinirea funcţiilor de constrângere, de reeducare şi de exemplaritate ale pedepsei, acordul de recunoaştere a vinovăţiei va fi admis aşa cum a fost încheiat”, a concluzionat magistratul de la Judecătoria Sebeş. 

Hotărârea instanţei a rămas definitivă.

Vă mai recomandăm:

 

Budapesta continuă achiziţiile în Ardeal. O fundaţie maghiară a cumpărat trei monumente istorice, dar Cadastrul a respins intabularea proprietăţii

 

Prădătorul periculos denumit şi „distrugătorul universal”. Cum îşi extinde teritoriul în România

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

un motan intransigent
26.10.2021, 18:27:51

E bine! Privitul peste umar dupa o femeie care arata cat de cat bine va fi o grava agresiune sexuala. Baieti, uitati-va doar dupa umbra voastra, fara sa-ncercati s-o atingeti. Ati putea fi acuzati de autoviol, situatie care, in curand, va fi legiferata in Parlament ca obscenitate manifesta. Atentie bunici, cand va pupati nepoteiii. Satiri batrani!

-8 (8 voturi)
Adevarul supara
26.10.2021, 19:12:10

Motane, privitul peste umar dupa o fata de 12 ani chiar este o agresiune sexuala. Bai tata, cand joaca hormonii in tine si te-ai saturat de manuela, mergi cu ziua, castigi 100 de lei si apoi mergi la fetite, te racoresti si gata. Ce v- a venit ma sa casunati pe cupii de 12/15 ani?

-8 (8 voturi)
Utilizator Adevărul
27.10.2021, 01:17:53

Comentariu considerat abuziv.

Constantine Constantine
9.11.2021, 07:14:22

Pe centura, pe centura baieti! Marfa e destula, contra ceva parale va lasa sa le mozoliti.Asa ca lasati copilele in pace.

Modifică Setările