Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Scandal pornit de la un furt de carne din frigider finalizat cu o tentativă de omor şi o înjunghiere cu cuţitul. Cine a primit închisoare cu executare

2
24 Jan 2020 17:47:09
Autor: Dorin Ţimonea
Bărbatul acuzat de ucidere din culpă a primit închisoare în regim de detenţie
Bărbatul acuzat de ucidere din culpă a primit închisoare în regim de detenţie

O acuzaţie de furt de carne din frigider, în preajma Crăciunului, este la originea a două dosare penale în care sunt inculpaţi doi bărbaţi din satul Meşcreac, comuna Rădeşti, judeţul Alba.

Unul dintre cei doi ”actori”, V. Zachei, de 32 de ani, a fost condamat la 5 ani şi 1 lună de închisoare pentru tentativă de omor. Cel de-al doilea personaj, B. Ioan (60 ani), este judecat de prima instanţă pentru lovire. De asemenea, acesta are o condamnare definitivă de 9 luni şi 10 zile pentru ameninţare şi distrugere, într-un alt dosar.

Conflictul dintre cei doi bărbaţi datează din 2018. Anterior, între aceştia existau relaţii de amiciţie, cei doi vizitându-se şi consumând băuturi alcoolice împreună, până în luna decembrie 2018, când între aceştia a avut loc un conflict care a condus la deteriorarea legăturilor existente. Astfel, în data de 19 decembrie 2018, V. Zachei se afla la locuinţa lui B. Ioan, unde, împreună cu alte două persoane, consumau băuturi alcoolice. La un moment dat, în jurul orelor 23,00, bărbatul condamnat pentru tentativă de omor a părăsit încăperea în care se aflau, sub pretextul că merge afară, în curte, să-şi satisfacă nevoile fiziologice. Văzând că inculpatul nu se mai întoarce, B. Ioan a ieşit după acesta şi atunci a observat că uşa frigiderului este deschisă, iar pe jos, prin apropiere, bucăţi de gheaţă, inculpatul fiind în curte, având asupra sa o plasă.

Având în vedere aceste circumstanţe, persoana vătămată a bănuit că inculpatul i-a sustras carnea din frigider,a strigat la el şi, apoi, s-a întors în camera în care rămăseseră ceilalţi doi martori, a luat un cuţit şi a ieşit din nou în curte, unde l-a lovit pe inculpat cu cuţitul în zona membrului stâng şi în zona lombară, cauzându-i leziuni care au necesitat 11-12 zile de îngrijiri medicale. A motivat fapta prin aceea că, în acel context, inculpatul ar fi încercat să îl lovească, la rândul său. Cu privire la această faptă, B. Ioan a fost trimis în judecată, la Judecătoria Aiud, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Ulterior acestui eveniment, inculpatul şi persoana vătămată s-au mai întâlnit întâmplător pe raza satului în care locuiesc, însă nu a mai avut loc nici un fel de conflict.

În data de 22 martie 2019, cei doi se aflau într-un bar din Meşcreac, amândoi consumând băuturi alcoolice. În acele împrejurări, B. Ioan a ieşit pe terasa barului, loc în care se găsea şi inculpatul şi l-a abordat, spunându-i că a primit o ”hârtie” de la Judecătoria Aiud, referitoare la evenimentul menţionat, din conţinutul căreia a înţeles că reieşea faptul că în ”termen de 20 zile va trebui să se împace”. Cei doi au discutat pe marginea acestui eveniment aproximativ o oră, timp în care au consumat şi băuturi alcoolice, inculpatul neoferindu-i un răspuns clar victimei, referitor la decizia sa de a se împăca sau nu cu aceasta.

În cursul serii, V. Zachei, enervat de insistenţele persoanei vătămate de a se împăca, a lovit-o pe acesta cu piciorul în faţă. Victima a căzut în şanţul din faţa barului, iar inculpatul a luat din apropiere o bâtă cu diametrul de aproximativ 7 cm cu care a început să o lovească pe victimă în mod repetat şi cu intensitate, vizându-i atât zone anatomice vitale ale corpului (cap şi abdomen), cât şi membrele inferioare. În acel context, victima a încercat să-şi apere capul, prin interpunerea membrelor superioare, fiindu-i astfel produse fracturi şi leziuni traumatice specifice de apărare.

”Conflictul a fost observat de către membrii unei familii care locuiesc în apropiere, care, alarmaţi de gălăgia de afară, mai precis de zgomotul produs de loviturile aplicate de inculpat victimei, au ieşit să vadă ce se întâmplă, strigând la inculpat să o lase în pace pe aceasta. Inculpatul însă nu s-a oprit, continuând să o lovească pe victimă cu bâta, până în momentul în care a auzit că martorul D. I. vorbea cu operatorul de la 112. Apoi, inculpatul a aruncat bâta, care se si rupsese între timp, din cauza intensităţii cu care a aplicat loviturile victimei, într-o grădină din apropiere, şi a fugit acasă. Persoana vătămată a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, unde a fost internată, din data de 23.03.2019, până la data de 03.04.2019. Potrivit concluziilor medico-legale, în urma loviturilor aplicate de către inculpat, persoana vătămată a suferit un politraumatism cu fracturi multiple ale membrelor şi leziuni la nivelul membrelor superioare cu caracteristici de apărare, care i-au pus în primejdie viaţa şi necesită 50-55 zile de îngrijiri medicale”, se precizează în motivarea hotărârii de la Tribunalul Alba. Agresorul a fost identificat imediat şi a fost arestat. În prezent, dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, unde se va pronunţa sentinţa definitivă.

Citiţi şi:

Cum au relatat spionii CIA ultimul congres al dictatorului Ceauşescu: „Schimbări majore vor urma cu rapiditate, poate însoţite de violenţe“

 

Papa Francisc a numit cel mai tânăr episcop din lume. Este român, a studiat la Blaj şi la Roma şi are 38 de ani

 

Este în România incinerarea o practică a elitelor? Răspunsul oferit de un istoric care studiază fenomenul

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Adrian Foangǎ
24.01.2020, 20:18:26

Foame mare in hardeal...

-1 (1 vot)
un motan intransigent
24.01.2020, 22:00:15

Ce tampenie! Oare nu i-om putea vedea la mecla pe preopinenti? Nu de altceva, dar vrem sa vedem daca au nasu' sau urechile mari....

+1 (1 vot)
Modifică Setările