Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Scandal cu zeci de persoane la Cugir: 4 femei şi 4 bărbaţi, condamnaţi la închisoare pentru lovire şi tulburarea ordinii publice

0
13 Feb 2020 15:59:31
Autor: Dorin Ţimonea
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Opt persoane din Cugir, patru bărbaţi şi patru femei, au fost condamnate de Judecătoria Alba Iulia la pedepse cu închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Scandalul în care au fost implicaţi inculpaţii a avut loc în aprilie 2018, pe strada Unirii din Cugir. Trei bărbaţi au fost reţinuţi la momentul respectiv de către poliţişti. 
 
”În data de 22 aprilie 2018, în jurul orei 20.30, persoana vătămată se deplasa pe strada Unirii Cugir, s-a întâlnit cu inculpatul G. Kalman jr. Persoana vătămată se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, astfel că l-a confundat pe inculpat cu o altă persoană ce a făcut gesturi obscene către concubina sa şi i-a reproşat inculpatului  acest  fapt, astfel că a intenţionat să-l lovească, cei doi îmbrâncindu-se. În continuare, inculpatul a prins victima de picioare şi a aruncat-o în pârâul Valea Viilor, unde a lovit-o cu pumnii în faţă şi la nivelul corpului. Imediat, alertaţi  de   persoanele de aflate în zonă, la faţa locului au ajuns şi inculpaţii G. Viorica şi G. Kalman sn. cei doi coborând în pârâu, unde, împreună cu inculpatul G. Kalman jr., l-au lovit pe M. I. cu pumnii, bâtele la nivelul corpului.
 
Celor trei li s-au alăturat inculpaţii S. Florin şi S. Ioan, care, la rândul lor au coborât în pârâu, lovind violent persoana vătămată. La faţa locului s-au deplasat organele de poliţie, alertate de concubina victimei. Chiar în prezenţa poliţiştilor inculpatul G. Kalman jr. i-a aplicat victimei o lovitură cu o bâtă cu cuie în zona capului. În tot acest timp, de pe marginea pârâului, inculpatele G. Aandrea şi H. Aurelia au aruncat cu pietre în persoana vătămată, care era căzută în pârâu. În acest timp, inculpata H. Cosmina îi încuraja pe ceilalţi să continue, strigând către inculpaţi să-l omoare pe persoana vătămată. La faţa locului s-au adunat aproximativ 50 de persoane, tulburându-se ordinea şi liniştea publică”, se precizează în rechizitoriul prin care cele opt persoane au fost trimise în judecată.
 
În urma agresiunii suferite, persoana vătămată a suferit leziuni traumatice la nivelul capului, umărului drept, braţului stâng, mâinii stângi, precum şi la nivelul toracelui, pentru vindecarea cărora a necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale. În urma deciziei Judecătoriei Alba Iulia din decembrie 2019, G. Kalman junior, G. Kalman senior, G. Viorica şi G. Andreea, au fost condamnaţi fiecare la câte 5 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani. H. Aurelia şi H. Cosmina au primit câte 7 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, tot pe o perioadă de 2 ani. Inculpatul S. Ioan a fost condamnat la 11 luni de închisoare cu executare, în timp ce S. Florin a primit 7 luni de închisoare tot în regim de detenţie. Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia nu a fost contestată de persoanele implicate.
 

Citiţi şi:

 

Structuri speciale ale Securităţii în România comunistă. Cu ce se ocupau serviciul „T“, secţia „F“ şi biroul „S“

 

Ce pedeapsă a primit deţinutul care l-a ameninţat cu moartea pe Klaus Iohannis, „prin tăierea gâtului“, pentru că a refuzat să-l graţieze

 

Cum a sabotat PSD Delegaţia României la Comitetul European al Regiunilor: au suspendat regulamentul înainte de vot şi l-au ales pe Robert Negoiţă preşedinte

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările